Кадър: btvСлучаят Чората е пример за правосъдие, отложено с 14

...
Кадър: btvСлучаят Чората е пример за правосъдие, отложено с 14
Коментари Харесай

Съпругите на полицаите, осъдени заради Чората: Семейството му ни притиска и унижава

Кадър: btv

Случаят „ Чората ” е образец за правораздаване, отсрочено с 14 година Петимата служители на реда, които бяха наказани за гибелта на Ангел Димитров-Чората, към този момент са в пандиза в Бобов дол.
 

При интервенция „ Респект ” през 2005 година петима служители на реда са изпратени да арестуван Ангел Димитров-Чората. Минути след ареста той умира. Близките му настояват, че е погубен от пердах, а униформените – че гибелта се дължи на позата му при ареста и на сърдечни проблеми.
 
След 14 години и серия каузи някогашните служители на реда научиха от медиите, че влизат в пандиза. „ Това е за нас е не правосъдно решение, а политическо решение на групата на Лозан Панов, която група има своето отношение по това дело още през цялото време ”, разяснява един от арестуваните по случая – Мирослав Писов.
 
В студиото на bTV гостуваха съпругите на наказаните служители на реда: Светла
Иванова – брачна половинка на Иво Иванов, Биляна Коцакова – брачна половинка на Мирослав Писов, Нели Механджийска – брачна половинка на Борислав Механдийски, и Веселина Чобанова – брачна половинка на Георги Калинков.
 
Те признават, че от две седмици не са виждали съпрузите си, като са имали право на едно рандеву до момента. Те стачкуват против дейностите на обвиняването, уверени са, че съпрузите им са почтени и са твърдо решени да се борят истината да излезе нескрито.

„ В нито един миг нито ние, нито съпрузите ни, сме очаквали подобен излаз на този  проблем. Тук хората могат да видят какъв е резултатът от последните промени в Наказателно-процесуален кодекс, който планува тази опция преди да бъдат обявявани решенията на последната инстанция първо да бъдат привеждани в осъществяване, тъй като прокурорите са затруднени в това да издирят причинителите на тежки закононарушения. Е, първите наречени от Върховен (касационен) съд умишлени убийци като цяла проведена група, наказани като един човек за нещо, което не са направили, по този текст, по най-унизителен за достолепието на индивида метод, беше приведена в осъществяване тази присъда “, изясни Биляна Коцакова, която е и правист.
 
„ За всички е видно, че политически това дело е употребявано, че правораздаването беше политически насилено в тази ситуация “, сподели тя във връзка думите на брачна половинка си Мирослав Писов, че това е решение на групата на Лозан Панов.
 
По думите ѝ, още в самото начало на случая е имало една голяма неистина – че Ангел Димитров е бил спукан от пердах. „ Няма такова нещо “, безапелационна беше тя.
 
Четирите дами в един глас обявиха, че съпрузите им в никакъв случай за тези 14 години не са споделяли, че се чувствали отговорни за гибелта на Чората.
 
По думите им, пострадванията по Чората са били единствени четири удара по гърба, които са окачествени като „ лека телеса щета “ и не биха могли да доведат до гибелта му.
 
„ Как ще поведат оттук насетне ръководителите на Министерство на вътрешните работи служителите на реда, по какъв начин ще поведат сходни акции, по какъв начин ще излязат на работа в случай, че този тук е затънал в сърцата на всички? Как техните фамилии ще изпратят мъжете си, синовете си за задържане на престъпно проявен човек? И в един миг тия хора, връщайки се от арест, от интервенция, те отиват след 14 години в пандиза като убийци “, попита Веселина Чобанова.
 
„ В същото време хората като нас, редовият служител на реда, близки и родственици, събирайки се на митинг или вървейки на работа, ние се свиваме, тъй като тия престъпно проявени хора оказват напън върху нас, оказват напън върху хората на митинга, които се явиха да си кажат мнението. Мачкат, унижават служителите на реда сега “, съобщи тя и уточни, че натискът идва от „ околните на прословутото семейство “.
 
18-годишната щерка на Иво Иванов тази година приключва учебно заведение. Тя отхвърля да чества без татко си. Семейството е направило действия той да бъде освободен за бала. „ Чакаме да ни върнат отговор. Дори и за няколко часа “, сподели Светла Иванова.
 
Съпругите имат вяра, че мъжете им няма да излежат цялостните 7 години затвор и че истината най-после ще излезе нескрито.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР