Кадър БТВПродължават коментарите около разкритията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ

...
Кадър БТВПродължават коментарите около разкритията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Трифонов направи кардинална грешка като не пое подадената му ръка от Нинова

Кадър БТВ

Продължават мненията към разкритията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са преливали гласове с посредничеството на кръга на Котараците към Борисов и по особено на Александър Сталийски, който е имал срещи с Камен Костадинов от Движение за права и свободи.

Залогът на тези избори е дали ще си отиде една ера, един модел на ръководство, олицетворяван от личността на Борисов и дали този модел ще се опита да мимикрира по някакъв метод в българското общество. Другият въпрос е имаме ли време да продължим да затъваме и да сме на последно място по обществени индикатори и развиване, или да тръгнем на амбициозно решение на проблемите - стопански, обществени, здравни. Това съобщи политологът и шеф на институт “Рего ” Калоян Методиев в студиото на TV1.

Той бе безапелационен, че главният конфликт на идните избори ще бъде сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ: “Това са двата мастодонта, които ще се сблъскат. ”

Според Методиев има вяра:

„ Цялата съпротива, без значение от идеологическите разлики, декларира предпочитание за радикална смяна, за ново начало и за промяна на този циничен модел на ръководство. Има поръчка за смяна. Има го и индивидът, който да направи смяната. Оттам нататък всичко е в ръцете на гласоподавателите “.

На въпрос накъде върви Българска социалистическа партия сега, Методиев разяснява, че напълно неотдавна левицата е решила огромна част вътрешните си проблеми с безапелационния избор на Корнелия Нинова за ръководител на Българска социалистическа партия, съобщи вести.бг.

Той акцентира, че новият курс е реалност и не може да бъде непризнат: “Това е единствената партия, която съумя да организира директен избор, съумя да изключи човек като Гергов, който тежеше на тази групировка. Реформите са факт. Нещата там се сложиха на нови релси и вървят в вярната посока. ”

Анализаторът уточни, че Ковид рецесията в България посочила равнището на готовност и потенциала на ръководещите. “Не можем да отречем, че от позиция на непоклатимост и устойчивост резултатите на ръководещите са предвидими - те постоянно са на последно място в Европейски Съюз, постоянно са най-бавни, постоянно са най-зле във връзка с политики, решения, правене на системи, организационна подготвеност и на всичко, което може да докара до някакъв прогрес в обществото. Трябва ни ново, амбициозно ръководство. ”, бе безапелационен той.  

Директорът на „ Рего “ добави, че имунизирането не е изключение и неслучайно имунизацията в България върви 7 пъти по-бавно, в сравнение с в останалите страни в Европейски Съюз.

Методиев предвижда, че не за всички ще има място в идващия парламент: “А и някои ще се разпаднат в придвижване - имам предвид плана на Мая Манолова и Отровното дуо, тъй като доколкото разбрах проф. Минеков напусна. Там нещата ще свършат зле. ”

Методиев разяснява още:

“Слави Трифонов направи съществена неточност с удара по подадената му от водача на опозицията ръка и то не за коалиция или съдружно съглашение, а единствено за помощ за гарантиране на оптималната почтеност и бистрота на вота. Той ще загуби огромна част от последователите си с това установяване на страната на ръководещите във връзка с изборния развой ”.

Той добави, че Слави Трифонов стои в общественото пространство като шоумен и по никакъв метод не стои като политик: “В момента, в който стартира да се декларира като политики и стратегии ще загуби. ”

Разкритията  на Цветан Цветанов за симбиозата сред ГЕРБ и Движение за права и свободи политологът дефинира като притеснителни: “Той е осведомен човек, познава от първа ръка процесите в ГЕРБ. Все отново той е правил тази партия. Така, че думите му би трябвало да се вземат насериозно и за жалост не получиха задоволително гласност. ”

Методиев показа вижданията си и за Демократична България: “Досега не могат да излязат отвън рамките на случая “Росенец. Не може да правиш единствено едно и също нещо и да искаш с него да привлечеш хората. Те имат своя електорат, само че е нужно да приказват по повече тематики, а освен за правосъдната промяна и “Росенец ”.

Помолен за коментар за подарената от министър председателят Борисов картина на сръбския министър председател Вучич, Методиев отговори, че правенето на такива дарове подхожда на диктатори от африкански страни, само че не на управници на европейски страни: “Това е един анекдот ”, съобщи Калоян Методиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР