Кадър: bTVМихаел Ангелов е на 10 години от град Хасково

...
Кадър: bTVМихаел Ангелов е на 10 години от град Хасково
Коментари Харесай

Дете за пример! Михаел е само на 10 години, но след 10 операции продължава да гони топката и да постига успехи

Кадър: bTV

Михаел Ангелов е на 10 години от град Хасково и от 6-годишен тренира футбол, макар тежкото вродено заболяване, което има - артогрипоза. Диагнозата предполага ограничено придвижване на ставите, а в по-късен стадий настава парализа. Това обаче не стопира дребния Михаел да следва огромните си фантазии - да стане добър най-малко колкото обичания му Кристиано Роналдо. 

Момчето е четвърти клас, претърпял е 10 интервенции, има усложнения с ходенето, само че мощния му дух му дава мощ да тренира в състезателен клуб " Слънце " в Хасково към този момент 4 години. Вчера той бе награден с приза за демонстрация на „ Висок състезателен дух ” по време на церемонията „ Спортен Икар ” на Фондация „ Български спорт ”. С неговата дух и воля малчуганът изправи цялата зала на крайници и справедливо отнесе аплодисментите на олимпийските и международни първенци.

Днес Михаел ще бъде награден и от община Хасково по време на тържествената церемонията за избирането на Спортист №1 на града за 2018-а година.

" Той е доста благополучен, страстта, която претърпява през днешния ден и през вчерашния ден е голяма. Такива награди заслужават всички деца с увреждания. Радостта е огромна и аз съм доста горда с него. Безкрайно съм признателна на неговите треньори Иво Конгалов и Николай Николов, които направиха всичко това допустимо. Децата в тима го одобряват като изцяло еднакъв и му се радват всички. Интервенциите, през които минаваме непрекъснато по никакъв метод не го пречупват. От както се е родил носи този мощен дух и мощ ", разяснява за " Петел " неговата майка Десислава Витанска.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР