Кадър: БТВИзлизаме на протест, за да бъдем чути. Крайно време

...
Кадър: БТВИзлизаме на протест, за да бъдем чути. Крайно време
Коментари Харесай

Автоинструктори се изпокараха преди протеста утре

Кадър: БТВ

Излизаме на митинг, с цел да бъдем чути. Крайно време е да бъдем чути, че жертвите по пътищата не се дължат на неприятно образование на водачите. Трябва да се зададат въпросите - кой дава книжките, каква е методиката за осъществяване на изпита, за какво се купуват книжки?

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Малина Бундаренко от Съюза на българските автомобилисти във връзка идния на следващия ден митинг на автоинструкторите, които са недоволни от налаганите промени в образованието, с които се прикрива корупционна скица, безхаберието на страната за изискванията, при които работят автоинструкторите и нежеланието на държавната администрацията да пристъпи към осъвременяване на образованието на водачите. " Методичното нарастване на часовете за практическо образование на водачите - няма да реши проблемите. И в този момент могат да се взимат спомагателни часове, наредбата го позволява. Никой не е направил разбор на едно тежко произшествие, само че всеки упреква неприятните инструктори. Със системата за надзор на изпита се вкарва една корупционна процедура. Категорични сме в това. Ето и обстоятелствата - преди още да е взето решението за увеличение броя на часовете, стартира създаването на GPS система за надзор, като се възнамерява за този надзор да се заплаща на една частна компания. Контролът върху образованието е грижа на страната и по принцип тя си поема разноските за него. Системата за GPS контрола стартира да се създава преди да са одобрени измененията в образователната документи, т.е. преди да е ясно дали е нужна. От държавната администрация никой не желае да изясни, само че разработчикът на системата за GPS контрола разгласи в медиите, че за използването ще би трябвало да им се заплаща такса. За създаването на системата за надзор е подписан контракт с компания, която няма наети служащи, не внася осигуровки, няма обществено оповестени резултати от активност в областта на образованието на водачи или сигурността на придвижването, както и в IT региона. Държавата бяга от отговорностите си ", разгласи Бундаренко, написа Novini.bg.

Гост в студиото бе и Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, който изрече друго мнение. " Ние не поддържаме този митинг. Никой не изясни за какво се организира този митинг. Направи се една безсмислена подписка и всеки се подписваше, където откри. Да, този митинг е против така наречен селфита. Моите сътрудници не четат. Методиката се трансформира. Министър Желязков разгласи, че няма да има селфита. Създават се доста нови организации от по 4-5 индивида - Български не знам си какъв съюз, които пазят лобистки ползи. Основно тежките произшествия стават отвън огромните градове и по автомагистралите, тъй като водачите не знаят по какъв начин да сменят предавката, не знаят по какъв начин да влазят на автомагистралата, не знаят нищо за нощно шофиране ", разкри Иванов. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсичк
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР