Кадър: БТВИма много теми, които са отворени и по които

...
Кадър: БТВИма много теми, които са отворени и по които
Коментари Харесай

Деница Сачева: В България не се отнемат деца заради бедност

Кадър: БТВ

Има доста тематики, които са отворени и по които има доста публични упования. Трябва да свърша избрана работа и не се занимавам с ретроспекция на предишното, само че мога да кажа, че Бисер Петков бе един в действителност страховит експерт. Това показа в утринния блок на bTV общественият министър Деница Сачева.

,,Разбира се, че утвърждавам Закона за обществените услуги. Но той не се отнася до децата и фамилните връзки. В него не се вкарва нищо ново. Единствената промята е тази, че от дефиницията за деца в риск е извадено ``дете с увреждане``, тъй като децата с увреждане не могат да се смятат за деца в риск``, разясни тя.

,,Създаде се една неуравновесеност във връзка с антисемейните политики, във връзка с отнемането на деца. Социални услуги в България се извършват от общините``, подсети Сачева.

Тя бе безапелационна, че у нас не се лишават деца поради беднотия.

,,Битовите условия не са главен фактор, с цел да бъде отнето едно дете, а обстановки, които заплашват здравето и живота му``, акцентира Сачева и разкри, че за миналата година обществените служащи са спомогнали за това 1300 деца да не бъдат изоставени от своите родители.

По отношение на подправените болнични общественият министър съобщи, че сега се изчаква изчерпателен разбор на положението на системата, с цел да се види ``в каква степен приказваме за нарушение на законодателството``.

,,Незаплащането на първите три дни болнични е процедура в 13 страни, до момента в който при нас това не е по този начин, което е доказателство, че България е обществена държава``, каза Деница Сачева.

На въпрос за така наречен втори пенсионен дирек министърът отвърна, че към момента няма доклади и че след Нова година предстоят срещи с пенсионерските организации, с Комисията за финансов контрол, със синдикати и работодатели, с които ще бъде разисквана тематиката.

Сачева употребява въможността да каже, че към този момент близо милион и 200 хиляди души би трябвало да са получили своите коледни добавки към пенсията и подсети, че минималната пенсия от 1-ви юли следващата година се покачва с 6,7 %.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 3 минути) Рейтинг: 4715 | Одобрение: -10450 И тъкмо по тази причина селските дебили са толкоз доста! Как ще те възпита един бедняк-алкохолик и по какъв начин - един просветен човек!.??? A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР