кадър бТВХората трябва да разберат, че данъкът Корупция“ прави всички

...
кадър бТВХората трябва да разберат, че данъкът Корупция“ прави всички
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Данъкът „Корупция“ прави всички ни по-бедни, по-болни и по-необразовани

кадър бТВ

Хората би трябвало да схванат, че данъкът „ Корупция “ прави всички ни по-бедни, по-болни и по-необразовани. Това опровергава опорката на Гешев и на по този начин наречените патриоти, че работата на правоохранителните органи е да ни пазят от битовата престъпност, а корумпираните надали не усвояват и преразпределят някакви виртуални пари, което не ни визира. За страдание се постанова извън да ни оказват помощ да разберем, че корумпираните управници крадат нашите пари, нашето бъдеще и бъдещето на децата ни.

Това разяснява пред адв. Михаил Екимджиев.

Относно изказванията, че глобите по закона „ Магнитски “ идват след сигнали до американските управляващи на Цветан Василев и „ Ние, жителите “ от 2017 година, адв. Екимджиев сподели: „ Ние не можем да знаем съответно въз основа на каква информация американската администрация е взела това невиждано решение. Санкции, толкоз всеобщи, в подобен размер, по отношение на толкоз юридически лица, не са предприемани на никое място до момента по закона „ Магнитски “. Американското държавно управление не дава с ненаситност информацията, на база на която са взети тези решения, тъй като огромна част от тази информация може да е агентурна, друга част може да е през проверима медийна информация от надеждни медии “.

„ Нещо друго доста значимо – Инвестиционния арбитраж във Вашингтон. Поне четири проблема са минали през мен, в които компании, под юрисдикцията на България, само че освен български компании – едната беше израелска, са се оплакали там поради присвояване на бизнес най-много от сдружения, свързани с Делян Пеевски, и, несъмнено, със съдействието на Прокуратурата, на Търговското поделение на Софийски градски съд. За да вземат едно такова внезапно, изрично решение по отношение на страна, която е сътрудник в НАТО и член на Европейски Съюз, явно американците са имали задоволително проверима и надеждна информация “, изясни той.

„ За мен е доста забавен въпросът по какъв начин България ще отработи това изрично политическо обръщение. Тези ограничения имат непосредствени юридически и стопански последствия единствено на територията и под юрисдикцията на Съединени американски щати. От българската страна зависи по какъв начин тя ще реагира на това политическо обръщение, с цел да продължи ограниченията и те да намерят съответен нов отговор като правни стопански последствия и в България.

Ако би трябвало да употребявам една метафора от физиката, това е като да насочиш мощен светлинен лъч към една стъклена призма. Този лъч са ограниченията, наложени от Съединени американски щати, а стъклената призма е българската правоохранителна система, включваща и законодателство, и правоприлагащи органи. Тази призма може тотално да отрази светлината, според от структурата, от формата си, както стана с първото обявяване на името на арбитър Андон Миталов (б.р. при започване на февруари 2020 година Миталов получи възбрана да влиза на територията на Съединени американски щати поради „ сериозна корупция “). До момента да сте чули нещо в България да се случва? Това е първата, най-безхаберна, най-безотговорна реакция, която сигурно ще провокира в допълнение осветление на още хора и на още проблеми “, сподели адв. Екимджиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР