Кадър: БТВДиректорът на болницата в Исперих д-р Абдулах Заргар е

...
Кадър: БТВДиректорът на болницата в Исперих д-р Абдулах Заргар е
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Исперих д-р Абдулах Заргар е отстранен, защото няма българско гражданство

Кадър: БТВ

Директорът на болничното заведение в Исперих доктор Абдулах Заргар е отхвърлен от служба, тъй като няма българско поданство. Според законова смяна задгранични жители не могат да бъдат назначавани на подобен пост, написа " Кросс.бг ".

В Исперих и региона доктор Заргар е добре прочут най-много поради работата си. Откакто поема лечебницата преди 8 години, се заема с нейното възстановяване, а през днешния ден резултатите са видни даже с просто око - постройката на лечебницата е актуализирана.

Самият той споделя, че за него най-важно е отношението към пациентите. Ние се стараехме с общи старания да даваме на народа, който живее тук, малко по-добро опазване на здравето. Естествено има неща, които ние не можем да създадем, само че аз считам, че нещата са по-добре в сравнение с преди 8 години. Аз ще оказвам помощ с каквото мога - не наложително би трябвало да съм шеф. Подобрихме най-много постройката, апаратурата и най-важното - отношението към пациентите. Те идват при нас от беззащитност и би трябвало да имат почитание, сподели в ефира на „ Тази заран " доктор Заргар.

През 2020 година стартира процедура по кандидатстване за българско поданство, изясни регионалният шеф на Разград - Гюнай Хюсмен.

На 22 януари министърът на опазването на здравето е внесъл предлагането до министъра на правораздаването. Предстои 9-членна комисия да прегледа заявката на доктор Заргар. Той е дал и документи, свързани с присъда за недеклариране на парична сума.

Междувременно през вчерашния ден по предложение общинския съвет в Исперих доктор Заргар е освободен от длъжността шеф на болничното заведение. Казва обаче, че в България се усеща вкъщи и ще продължи да оказва помощ на болничното заведение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР