Кадър БТВ, Оркас, ПиксабейТемата с приземения насила пътнически самолет на

...
Кадър БТВ, Оркас, ПиксабейТемата с приземения насила пътнически самолет на
Коментари Харесай

Инджев: “Отмъщението на Боинга” застигна Аднропов, Кадафи и Бин Ладен - да се готвят Путин и Лукашенко

Кадър БТВ, Оркас, Пиксабей

Темата с приземения принудително пътнически аероплан на " Райънер " от властническата власт в Беларус нажежи ситуацията сред Европейски Съюз и Русия, след къс интервал на усмиряване.

Макар Русия да отхвърля да има нещо общо, само Русия не вижда проблем и счита, че дейностите са верни.

Случаят възроди и загатна от взривавянето с съветска ракета " Бук " на малайзийския Боинг над Украйна на 17 юли 2014 година, когато бяха убити 298 почтени пасажери и екипаж.

" Един политически въпрос от огромно интернационално значение ме мъчи по отношение на терористичния акт, осъществен от режима на Лукашенко с отвличането на боинга на “Райънеър ” с очевината на пръв взор цел да бъде задържан 26 годишен критик на “последната тирания ” в Европа, какъвто е Роман Протасевич. ", написа Иво Инджев

" Изпитвам подозрение, че арестуването на младия опозиционер и неговата другарка е било основната цел. Изглежда като средство, което да направи необратимо поглъщането на Беларус от Русия. 

Москва и Минск имаха потребност от повод за процеса на “сливането ” сред двете страни, който беше зациклил заради опасенията на Лукашенко от националистическа опозиция в личната му страна. Освен това той се дърпаше от подкрепящата роля, която му отрежда един тандем с Путин. Но протестната вълна против неговата тирания в Беларус от предишното лято го убеди, че нищо положително не го чака. Освен в случай че големият му комшия не го вземе на буксир. Трябваше му някаква провокация, която да покаже, че таман Русия е тази, която стои зад тила му. И той, в съгласуваност с Москва, я сътвори.

Сега, предсказуемо, Минск попада под глобите на Европейски Съюз, които слагат Беларус в интернационална изолираност, само че на помощ към този момент се притече Москва. А тя, както знаем, доста обича да “освобождава ” дребните си братушки.   

Андропов си имаше собствен случай с Боинг, свален над Сахалин. Това беше краят на илюзиите на Рейгън по отношение на Империята на злото и началото на нейния край – за самия Андропов година по-късно, а за ССССР след още 6 години.

Кадафи се увековечи също в историята на държавния тероризъм с взривяването на цивилен Боинг над Локърби на 21 декември 1988 година и завърши в канавката.

Бин Ладен взривяваше Боинги в Ню Йорк, след което беше екзекутиран и “погребан ” безславно нейде в океана. 

Засега единствено Путин и Лукашенко не са си получили възмездието. Посегатествата против Боинг ( метафорично казано) са постоянно бумерангови.

Продължение в 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР