Кадър БТВ, архивБългарин прослави родината отново. 22-годишният български пианист Емануил

...
Кадър БТВ, архивБългарин прослави родината отново. 22-годишният български пианист Емануил
Коментари Харесай

22-годишен български пианист свири в Миланската скала

Кадър БТВ, списък

Българин популяризира родината още веднъж. 22-годишният български пианист Емануил Иванов ще свири на концерт в Миланската канара на 27 февруари.

Той ще се предава непосредствено онлайн от 20 часа италианско време на уеб страницата на Скалата, както и в обществените й мрежи, написа

Музикантът ще дебютира в Скалата в качеството си на победител през 2019 година на 62-ото издание на Международния конкурс за пиано " Феручо Бузони " в град Болцано. Той завоюва първата премия с помощта на изключителното си осъществяване на концерт номер 2 на Камий Сен-Санс. Заради пандемията нямаше опция да осъществя интернационалните турнета след състезанието, както се поставя постоянно на спечелилите, защото всички концерти бяха анулирани.

Дебютът на Иванов на сцената на Миланската канара, макар че ще бъде гледан единствено онлайн, ще му предложи опция за скок в музикалната кариера. Пианистът ще извърши творби на Бузони, Равел и Скрябин.

Българинът е роден през 1998 година в Пазарджик и е учил пиано при Галина Даскалова и Атанас Куртев. В момента специализира в Кралската консерватория в Бирмингам под управлението на Паскал Немировски и Антъни Хюит. Печелил е доста награди като " Вивапиано ", " Скрябин-Рахманинов ", " Виктор Мержанов ", " Павел Серебряков ", " Млади виртуози " и други

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР