кадър БНТВъзможностите за съставяне на правителство не са много, но

...
кадър БНТВъзможностите за съставяне на правителство не са много, но
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Възможностите за правителство не са много, но има шанс

кадър Българска национална телевизия

Възможностите за сформиране на държавно управление не са доста, само че късмет има. 

Профилът на бъдещия премиер зависи от профила на държавното управление, само че във всеки случай той би трябвало да бъде анти Борисов. Този министър председател би трябвало да е интелигентен, просветен човек, който може да си мери думите и да работи в полза на обществото. Анти Борисов, не в смисъл да гони Борисов, а да работи и да се държи по различен метод. Тази своя позиция изложи в студиото на Нова телевизия ръководителят на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов, съобщи.

На този стадий не може да се каже какви са възможностите да се сформира държавно управление, само че това е по-добрият вид, съгласно президентството, защото страната се нуждае от работещ кабинет. Възможностите не са доста, уточни Маринов. Според него най-хубавият вид е да се състави правителство на смяната, въпреки и това да е сложна работа.

Мотивът обаче да се сформира държавно управление единствено с цел да бъде удължен животът на Народното събрание е слаба и несъстоятелна обосновка. Във всеки случай от президентството отстояват позицията, че безпринципната коалиция няма да е положително дело, а новите избори, в случай че такива се постановат, са в границите на естествения либерален развой.

Решаващо значение явно ще има вторият мандат и в този смисъл е време към този момент мълчанието на " ИТН " да завърши. При всяко едно състояние това безмълвие ще свърши при връчването на мандата, те ще би трябвало да приказват. Тази тактичност е краткотрайна, разяснява Маринов.

Все отново съветникът на президента счита, че възможностите да се сформира работещо държавно управление на кардинална основа, не са дребни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР