Кадър БНТС нов вид тротоар се снабди варненски квартал -

...
Кадър БНТС нов вид тротоар се снабди варненски квартал -
Коментари Харесай

Нов тротоар във Варна има стълбове по средата

Кадър Българска национална телевизия

С нов тип тротоар се достави варненски квартал - със стълбове по средата. 

Стълбове за улично осветяване са инсталирани по средата на тротоар във Варна, предава.

Нов тротоар във варненския квартал " Владислав Варненчик " провокира шеговити мнения в обществените мрежи. Зоната за пешеходци е забавна с това, че стълбовете за улично осветяване са инсталирани в средата на тротоара. Това затруднява напредването на майки с детски колички и на хора с двигателни увреждания.

Монтирането на тези стълбове от уличното осветяване по средата на тротоара провокира недоволството на хората, които живеят в региона на блок 34 в квартал „ Владислав Варненчик ".

Хората показаха своето отвращение от настоящия тип на плана и упорстват казусът да бъде решен още преди да се постави асфалтовата настилка. Разстоянието от стълба до края на тротоара е към 50 сантиметра и мъчно може да премине майка с детска количка. Почти невероятно е да премине и човек с увреждане в инвалидна количка, с цел да се придвижи.

Новият тротоар е мъчнопроходим, защото по средата му стърчат стълбове за уличното осветяване.

От районното кметство обявиха, че преместването на стълбовете е невероятно, защото подземен има кабели с високо напрежение, а тротоарът граничи с оградата на частен парцел. Разпоредено е обаче планът да бъде поправен, с цел да се обезпечи безпрепятственото прекосяване по новия тротоар за майки с колички и хора с двигателни увреждания.

" Районната администрация е подхванала ограничения да се разшири около стълбовете с уширителни дъги, да бъде разширена пулосата на тротоара, тъй че да се отвори пространство, което разрешава прекосяването гладко на майки и на инвалиди ", сподели инж. Сашо Димитров, заместник-кмет на регион „ Владислав Варненчик ".

Хората в квартала се тормозят, че разпределителните кутии на стълбовете са сложени ниско и са налични за децата.

Наредба разрешава осветителни стълбове да се инсталират по средата на тротоара, само че при изискване, че се спазят отстоянията, с цел да има обезпечена налична среда за всички. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР