Кадър: БНТПротест на служители от Агенцията по безопасност на храните.

...
Кадър: БНТПротест на служители от Агенцията по безопасност на храните.
Коментари Харесай

Служители на агенцията по храните протестираха пред МС

Кадър: Българска национална телевизия

Протест на чиновници от Агенцията по сигурност на храните. Те се събраха пред Министерския съвет с искане за почтено възнаграждение и по-добри условия на труд, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Протестиращите чиновници на Агенцията по храните останаха безмълвни.

Все отново сме държавни чиновници.
Нямаме право да приказваме.
Вместо тях приказваха уредниците на митинга. Поискаха следващата година Агенцията по храните да разполага с бюджет от 105 милиона лв..

Анелия Иванова, ръководител на федерация " Земеделие и горско стопанство ", КТ " Покдрепа ": Основното ни искане е бюджетът на Агенцията да бъде обособен и ние да знаем, че тези средства са за сигурност по храните. За това, че тези хора ще си свършат работата.
Проф. Паскал Желязков, шеф на Българската организация по сигурност на храните: Не става по този начин с претенции от през днешния ден за на следващия ден. Това е известно на хората.
Работещите в Агенцията по храните желаят 40% по-високи заплати следващата година.

Анелия Иванова, ръководител на федерация " Земеделие и горско стопанство ", КТ " Покдрепа ": Ветеринарни експерти, доктори, агрономи, лаборанти получават 800 -1000 лв.. Това е унизително ниско възнаграждение.
Проф. Паскал Желязков, шеф на Българската организация по сигурност на храните: Парите не доближават освен в нашата работа. Парите не доближават на доста места, само че по този начин или другояче средствата, които са нужни за действието на организацията, ги има.
Недоволните, обаче са на друго мнение.

Анелия Иванова, ръководител на федерация " Земеделие и горско стопанство ", КТ " Покдрепа ": Няма консумативи, няма диагностикуми. Не може да се свърши профилактиката на животните.
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: Всеки може да показа сходни претенции и във всяко едно такова искане могат да се намерят учредения. Но всеки може да се разгръща съгласно опциите си.
Танева сподели, че в бюджета за следващата година са заложени 10 милиона лв. повече за нарастване на заплатите на чиновниците в организацията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР