кадър: БНТПървоначално подписването беше планирано за петък.Новият пакет стимули ще

...
кадър: БНТПървоначално подписването беше планирано за петък.Новият пакет стимули ще
Коментари Харесай

Байдън подписа законопроекта за новия пакет от мерки на стойност 1,9 трилиона долара

кадър: Българска национална телевизия

Първоначално подписването беше планувано за петък.

Новият пакет тласъци ще помогне за увеличение на брутния вътрешен артикул  на Съединените щати с 5 до 6 % за 3 години.

Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от ограничения на стойност 1,9 трилиона $, предопределени за подкрепяне на американците и стимулиране на потърпевшата от Covid рецесията стопанска система, оповестиха международните осведомителни организации.

Доминираната от демократите Камара на представителите в Конгреса даде окончателното си утвърждение за законопроекта през вчерашния ден, осигурявайки на президента демократ доста значима победа в първите месеци от ръководството му, отбелязва Ройтерс.

" Това историческо законодателство има за цел да възвърне гръбнака на тази страна " , съобщи Байдън преди да постави подписа си под законопроекта, трансформирайки го в закон.

Президентът подписа мярката преди планувано в праймтайма по-късно довечера негово послание във връзка навършването на една година от въвеждането на ограничаващи ограничения поради ковид.

Първоначално подписването беше планувано за петък , само че шефът на канцеларията на Белия дом Рон Клайн сподели, че то е било изтеглено по-рано, откакто законопроектът дошъл в президентството през миналата нощ. " Искаме да действаме допустимо най-бързо ", означи Клайн в Туитър.

Международният валутен фонд предвижда, че новият пакет тласъци ще помогне за увеличение на брутния вътрешен артикул  на Съединените щати с 5 до 6 % за 3 години.

Рискът от ненадейно стягане на изискванията за финансиране би трябвало да се следи доста деликатно, съобщи представителят на Международния валутен фонд Гери Райс. По думите му би трябвало да се направи спомагателен разбор за окончателния позитивен резултат от новите тласъци на стойност 1 трилион и 900 милиарда $.

Повечето страни би трябвало да се възползват от увеличеното търсене на услуги и артикули в Съединените щати вследствие на новия подтикващ пакет , разяснява Райс, само че предизвести, че при ниските разноски за финансиране в долари съществува риск евентуалното стягане на финансовите условия да се трансферира и към разрастващите се пазари.

Скок на лихвените нива също е риск, който Федералният запас и другите централни банки по света би трябвало да наблюдават доста деликатно, разяснява още Райс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР