Кадър: БНТОстър словесен диалог имаха в студиото на БНТ депутатите

...
Кадър: БНТОстър словесен диалог имаха в студиото на БНТ депутатите
Коментари Харесай

Ненков, ГЕРБ: Не съм мутра. Божанков, БСП: Управлението ви е мутренско

Кадър: Българска национална телевизия

Остър вербален разговор имаха в студиото на Българска национална телевизия депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия Александър Ненков и Явор Божанков.

Караянчева е свалила от рейтинга на Народно събрание повече от всеки различен. Грижа ни е за институцията. Авторитетът ѝ е срутен. Тя няма потенциала и качествата да е ръководител на Народно събрание, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков в ефира на Българска национална телевизия.

Другият посетител в студиото бе Александър Ненков от ГЕРБ. Той сподели, че изрече на Караянчева може би търпи рецензия, само че тя е един заслужен човек. " Вчера загубихме 4 часа в безсмислени диспути, вместо да решаваме проблемите на хората ", сподели още той.

По думите на Божанков този парламент е привършен и е за оставка. " Вчерашните събития го потвърждават, даже и отчета на основния прокурор ", акцентира още той, написа Novini.bg.

" Това са клишета, престанете да ходите по студиата и да говорите за едно и също. Няма да разясня вчерашния случай с Гърневски. Оставаям го на съвестта ви. Как по този начин държавното управление е нелегитимно, то от Българска социалистическа партия в никакъв случай не са поели отговорност за нещо. Все някой им пречи. Има доста по-важни неща от кой на кого е взел досието. Трябва да забележим какви старания поставя страната за справяне със болестта. ГЕРБ е първа политическа мощ и носи отговорността си ", сподели Ненков.

Божанков го отвърна, че са им дали цялостен заем за справяне с рецесията с COVID-19.

" Аз не съм нито палач, нито мутра " и ми е обидно да ме назовават по този начин ", безапелационен е Ненков. Божанков му отговори, че ръководството им е точно такова - мутренско, тъй като в дребните обитаеми места липсва Министерство на вътрешните работи, а хората плашат на частни охранителни компании - подобен образец е село Моравица, Великотърновско.

 

" Докладът на основния прокурор е още един образец, с цел да желаяме оставка на държавното управление. Не получаваме политически задължения за промени и промени, а единствено политически игрички ", счита Божанков.

Ненков бе безапелационен, че работата на прокуратурата е да показва какво е свършила като каузи и присъди. " Вие единствено говорите за смяна на модела, без да вършите работа. Ако искахте оставка на прокурора, то митингите да са пред Прокуратурата, а не пред Министерски съвет. Велико Народно заседание и свикването му най-вероятно няма да се случи. Ние разбираме, че хората са разграничени. Но ГЕРБ въпреки всичко е първа политическа мощ към момента ", съобщи Ненков.

Божанков съобщи, че промени в Конституцията би трябвало да бъдат направени, само че не от Велико Народно заседание.

" ГЕРБ ще ръководи, в случай че хората ни дадат тази опция. Когато си първи, то ти би трябвало да носиш тази отговорност, тъй като е елементарно да си втори и да си сериозен. Винаги сме отворени и за нови съдружни сътрудници ", безапелационен бе депутатът от ГЕРБ.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР