Кадър: БНТНа 13 януари Камарата на представителите на САЩ гласува

...
Кадър: БНТНа 13 януари Камарата на представителите на САЩ гласува
Коментари Харесай

Тръмп събрал 255,4 милиона долара по време на опитите си да ревизира резултатите от президентските избори

Кадър: Българска национална телевизия

На 13 януари Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава да одобри резолюция за импийчмънт на Тръмп, която ще бъде прегледана от Сената.

На 6 януари поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в постройката на американския конгрес.

Това съобщи " Форбс ", базирайки се на данни от Федералната изборна комисия.

Тази цифра включва дарения, направени посредством платформата GOP, и  не включва дарения по други канали.

От изборния ден до 14 декември, когато изборната гилдия утвърди успеха на Джо Байдън, Тръмп прибираше по 2 милиона $ дневно, отбелязва " Форбс ".

Беше регистриран нов скок на фона на изказванията на републиканците за  опцията за проверка на резултатите  от изборите по време на утвърждението им от Конгреса.

Впоследствие броят на даренията е намалял доста едвам след щурма на Капитолия.

На 3 ноември в Съединени американски щати се организираха президентски избори. Основните кандидати за президентския пост бяха демократът Джо Байдън и републиканецът Доналд Тръмп. Според резултатите Байдън завоюва, само че Тръмп  не призна резултатите от изборите и ги оспори в съдилищата.

На 6 януари поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в постройката на американския конгрес, прекъсвайки съвещание, на което Народното събрание трябваше да утвърди резултатите от последните избори. След това американският конгрес официално  утвърди успеха на Байдън,  а Тръмп осъди насилието в Капитолия и даде обещание да подсигурява кротичък трансфер на власт.

На 13 януари Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава да одобри резолюция за импийчмънт на Тръмп, която ще бъде прегледана от Сената.

CNN заяви, че двама от юристите на Тръмп са напуснали екипа му по време на процеса за импийчмънт.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР