Кадър: БНТЛидерът на БСП - Варна Борислав Гуцанов гостува в

...
Кадър: БНТЛидерът на БСП - Варна Борислав Гуцанов гостува в
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов в ефира: БСП не може да продължава по този път. Въпросът вече е - или Нинова, или БСП!

Кадър: Българска национална телевизия

Лидерът на Българска социалистическа партия - Варна Борислав Гуцанов гостува в „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

Тема на диалога беше напрежението, което се сътвори в Българска социалистическа партия и желанието на Гуцанов да заведе правосъден иск против казани думи от Корнелия Нинова в предаването преди дни.

Водещата Евгения Атанасова попита своя посетител: „ Има ли към този момент правосъден иск от ваша страна? Казахте, че ще обжалвате решението проф. Клисарова да бъде претендент на Българска социалистическа партия? ”

Ето какво съобщи Борислав Гуцанов:

„ Абсолютно правилно е, единствено няколко неща желая да внеса като изясненост. Не става въпрос за жалене на проф. Клисарова. В съда е заведен иск против листата, защото съгласно Закона, това е устава, само и единствено Градската конференция е тази, която може да подрежда листата.

Това не е моя борба, става въпрос за една конференция, в която са взели участие 157 делегата. Те по явен метод са определили лидер на листата и с скрито гласоподаване са подредили листата, като са участвали четирима представители от Общопартийната контролна комисия, които очевидно бяха пратени от ръководителя Нинова.

Тук има една значителната разлика и друго, което желая ясно да кажа. Отдавна този проблем надвиши границите на Варна, тъй като не може ръководителят Нинова да споделя, че желае да ръководи страната по Закон, ред и ясни правила, а да нарушава личните закони на партията и устава.

На последващо място, аз не мога да схвана, надали не се основава паралелна партия от госпожа Нинова със подмолен център и неразбираеми политики. Кой е този, който дефинира листата на Варна? Кой е този, който я внесе в Общинската изборна комисия, в случай че единственият орган, който може това нещо да го направи, е единствено Гражданската конференция.

Абсолютно невиждано, бих споделил. И още едно безцпрецедентно нещо, което се случва. За първи път път 64-ма членове на Националния съвет събрахме подписи за привикване на изключително съвещание на Националния съвет.

Аз не знам в цялата 128-годишна история на нашата партия да има сходно нещо.

И все пак, не се съобрази Изпълнителното бюро и не насрочи съвещание, а ни отговори, дори не с подписа на госпожа Нинова, а членовете на Изпълнителното бюро: „ Да, имате такова право, свикайте си го. ”

В последна сметка, ние сме съпартийци, приятели, и е обикновено да се обърнем към органа да го направи това, а не сами да го вършим. Което би трябвало доста да приказва на Нинова и господин Добрев, по какъв начин по този начин 64 индивида се подписват, това е 1/3 от Националия съвет, и не е ли ясно, че има сериозен проблем.

Аз мисля, че това което сътрудника Емил Костадинов сподели преди няколко дни - или Нинова, или Българска социалистическа партия, по този начин стартира да стои въпросът вече.

Листите са импортирани, ние не знаем от кого са импортирани листите, регистрирани са от Общинската изборна комисия. Прочетохме в Интернет каква е листата,  която се съдържа във Варна. Но тук се получава надали не една такава обстановка – след евроизборите, когато бяхме в безспорен напредък, с 6000 гласа направихме по-добър резултат от предходните евроизбори, а главният конкурент ГЕРБ слезе надолу с 11 000, ние бяхме в една опция за доста положително показване, да не кажа продобиване на изборите във Варна.

Как по този начин ръководителят идва и прави всичките тези дейности и придвижвания? Едва ли, че не желае да бъдат извоювани изборите във Варна.

И тук стартирам да си задавам следния въпрос, и освен аз. На думи желаеме да победим ГЕРБ, на думи, изказани от ръководителя, а дейностите са радикално разнообразни.

Не допускам скица, аз споделям действителни обстоятелства. След президентските избори Българска социалистическа партия бяхме на върха на вълната, само че не спечелихме парламентарните избори. Да, направихме доста добър резултат, само че никой не направи разбор. Преди евроизборите вместо да имаме разговор вътре, се стигна до такива съществени разминавания. В последна сметка, управлението и най-много ръководителят, е този, който би трябвало да има разговор. Говори се за разговор сред цивилизациите, а ние не можем да създадем разговор в партията. Че това е главната роля на водачът.

И загубихме ли ги евроизборите? Да, при всичките тези условия, които ние имахме да ги спечелим. И в този момент още веднъж във Варна, при всичките тези дадености от евроизборите, сме изправени пред една обстановка - от неразбираем център се подрежда листата. Е, това не е ли паралелна партия, а ще борим паралелната страна.

Аз го споделих доста ясно. Въпросът към този момент е, или госпожа Нинова или Българска социалистическа партия. Така че аз считам, че незабавно след локалните избори би трябвало да бъде подложен въпроса, и аз го слагам този въпрос – че Българска социалистическа партия не може да продължава по този път. Това не е тази Българска социалистическа партия, в която аз съм влезнал преди 32 години, където са били дядо ми, татко ми. Това е опит за замяна на Българска социалистическа партия. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> `` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР