Кадър: БНТД-р Петър Георгиев, управител на белодробната болница в Благоевград,

...
Кадър: БНТД-р Петър Георгиев, управител на белодробната болница в Благоевград,
Коментари Харесай

Управител на болница в Благоевград настоява за равно заплащане по клиничните пътеки за COVID-19 и за пневмонии

Кадър: Българска национална телевизия

Д-р Петър Георгиев, шеф на белодробната болница в Благоевград, търси отговор на въпроса за какво има разлика в заплащането по клиничните пътеки за пациенти с пневмония, породена от COVID-19, и за пациенти с други пневмонии и респираторни болести.

В директно включване в " Денят стартира " по Българска национална телевизия доктор Георгиев напомни, че заплащането по клинична пътека за Коронавирус заболели е 1200 лева, а за тези, които се лекуват от пневмония в отделенията за белоодробни и вътрешни заболявания, сумата е 776.70 лева Според лекаря тази разлика е неоснователна, защото доста от пневмонично болните поради ковид се лекуват не в профилирани отделения, а в наличните пулмологични и вътрешни отделения.

Макар в благоевградската белодробна болница да има разкрито профилирано Коронавирус поделение, доктор Георгиев подчертава върху тази неправда, като се обръща към Здравната каса, Лекарския съюз и Министерството на здравеопазването да обяснят какви са аргументите за тази разлика и да открият отмерено възнаграждение за всички пневмонично заболели.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР