Кадър БНТ. Министър на образованието Красимир Вълчев Промяна в учебния

...
Кадър БНТ. Министър на образованието Красимир Вълчев Промяна в учебния
Коментари Харесай

По-дълга учебна година и нови дати за изпитите след седми клас от догодина


Кадър Българска национална телевизия. Министър на образованието Красимир Вълчев

Промяна в образователния график няма да има - времетраенето на ваканциите остава същото и няма да бъде понижено. Единственото ново е, че ще бъде удължена образователната година за учениците от седми клас с две седмици. Това е нашето предложение и в случай че се одобри, изпитите след седми клас ще са в интервала 15-20 юни. Това разгласи в ефира на "Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

По думите му, предходната година е имало редица злоупотреби в записването, които са довели до това, че доста деца са били лишени от опцията да учат в учебни заведения покрай действителните им адресни регистрации.

Министър Вълчев разяснява още, че страната подкрепя интензивно българските учебни заведения в чужбина с финансови средства.

Вече имаме и така наречен документ за двуезичие, който дава опция за приемане на формален документ за притежаване на български. Сега би трябвало да се случи един пробив за това какъв брой значимо е образованието и българския език в целия Европейски Съюз, добави още министър Вълчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР