Кадър БНТ, архивАкад. Богдан Петрунов обяви задава ли се края

...
Кадър БНТ, архивАкад. Богдан Петрунов обяви задава ли се края
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Далеч сме от победата над пандемията, трябва да продължим да спазваме мерките

Кадър Българска национална телевизия, списък

Акад. Богдан Петрунов разгласи задава ли се края на пандемията и какво би трябвало да е поведението на хората.  " Далече сме от оптимистичните изказвания, че сме победили епидемията. Трябва да продължим да съблюдаваме противоепидемичните ограничения. Без качествена имунизация на огромна част от популацията няма да се преборим с ковид още доста дълго време ". Това сподели акад. Богдан Петрунов, ръководител на експертния съвет по алергология към здравното министерство. 

Според него няма подозрение, че делта разновидността ще влезе и в България: " Имунизацията е ефикасна към другите разновидности на коронавирусната зараза. В друга степен ". 

Пред БНР акад. Петрунов добави:  " Важно е имунизацията да се направи в този момент, с цел да се реализира по-високо имунизационно покритие, което ще даде опция пандемията да превърнем в ендемия - да създадем разпространяването на вируса на огнища ". 

Novini.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР