Качеството на едно управление зависи от това колко силна е

...
Качеството на едно управление зависи от това колко силна е
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Качеството на управлението зависи от това колко е силна опозицията

Качеството на едно ръководство зависи от това какъв брой мощна е опозицията. Ако това е ролята, която ни е отредена, ние ще я вършим по най-отговорния метод. Това сподели в предаването „ Лице в лице” Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ.

Честно и почтено сме подготвени да изпълняваме функционалностите на съпротива, добави той.

„ Приемам, че някой не желае да работи с някоя партия, това е изцяло разбираемо. Не може обаче да изолираш групи от обществото и да кажеш тези хора, тяхната воля и цели не ни интересуват. Когато зачеркнеш една партия и кажеш – няма да си приказвам с тях – разберете ни добре, ние сме подготвени да служим на народа в позиции”, сподели още Дончев.

Той изясни, че са управлявали в разнообразни съдружни формати, само че би трябвало да е ясно първо кой ръководи и кой е в опозицията и, в случай че ръководството е съдружно, да е ясно кой защо дава отговор.

„ Ние в годините обратно сме споделили, че не бихме работили с Движение за права и свободи и с левицата, само че това пречило ли е в годините обратно в Народното събрание да се води разговор и от време на време, когато става въпрос за значими решения в страната, да имаме консенсусни решения”, означи Дончев.

Той даде и съвет на новите ръководещи: „ Хубаво е в ръководството да се влезе с презумпцията, че конституцията и законите важат за всички, освен за тези, които са честни, а и за другите. Законите са за всички, това е добър ход в управлението”.

„ Подкрепата на ГЕРБ за проф. Герджиков е твърда, само че се надявам в оставащото малко време той да събере повече поддръжка, в това число и такава, която не е обвързвана с партийния избор. Изборът тук е сред интелектуалец и настоящия сега президент, който за жалост е рисков за демокрацията”, съобщи още Томислав Дончев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР