Кабинният екипаж на Райънеър в Белгия започна тридневна стачка по

...
Кабинният екипаж на Райънеър в Белгия започна тридневна стачка по
Коментари Харесай

Стачка на екипажите на Райънеър в Белгия отмени десетки полети


Кабинният екипаж на " Райънеър " в Белгия стартира тридневна стачка по време на новогодишните празници, което докара до приземяването на десетки полети и засегна хиляди пасажери, предава БНР. 

Главният изпълнителен шеф на летище " Шарлероа " Филип Вердонк сподели пред Агенция Франс Прес, че 48 изходящи и входящи полета на " Райънеър " са били анулирани през днешния ден, като стачката ще спре 30 % от полетите на самолетните компании през белгийския център. Като цяло към 22 000 пасажери се чака да бъдат наранени през трите дни.

Ниско тарифният ирландски транспортьор има 15 самолета в Белгия и стачката не би трябвало да засегне самолетите на компанията, основани в други страни.

Служителите на " Райънеър " в Белгия към този момент стачкуваха няколко пъти тази година, като упорстваха за цялостно използване на трудовото законодателство на страната.

Профсъюзите упрекнаха " Райънеър " в противозаконен напън върху личния състав в Белгия да работи понякога в други обекти в цяла Европа, изключително в главната база в Дъблин, където самолетната компания страда от дефицит на чиновници.

Те също по този начин настояват, че " Райънеър ", най-голямата самолетна компания в Европа във връзка с превозените пасажери, не заявява съответно заплатите пред белгийските органи за обществено обезпечаване и от време на време изплаща заплати под националния законов най-малко.

Профсъюзите възнамеряват стачка също и през уикенда на 7 и 8 януари - в края на обичайна зимна почивка в Белгия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР