Кабинетът ще разхлаби част от мерките след 21 декември. Затворени

...
Кабинетът ще разхлаби част от мерките след 21 декември. Затворени
Коментари Харесай

Заведения остават затворени до 31 януари, училища и градини отварят на 4 януари

Кабинетът ще разхлаби част от ограниченията след 21 декември. Затворени ще останат нощните заведения, игралните зали, казината, заведенията за хранене и отчасти моловете до 31 януари, само че детските ясли, градини и учебните заведения за децата от първи до четвърти клас ще отворят от 4 януари. Музеи и галери отварят порти на 1 януари.

Ресторантите към хотелите също ще могат да работят от 21 декември, само че при ограничавания и единствено за гостите на хотела. В момента се разисква разхлабване на ограниченията и за дребните спортисти от самостоятелните спортове, с цел да се върнат още веднъж в залите. Това заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов след работно заседание в Министерския съвет. Окончателната заповед ще стане ясна по-късно през днешния ден, добави той.

За последната седмица излекуваните от ковид са 18 907. Заетостта на болничните кревати на национално равнище за неусложнени пациенти е 52%, като прави усещане увеличеният % на претовареност в няколко области. Това са Шумен (76%), Бургас (70%), Търговище (68%), Варна (67%), Русе (66%), Ямбол и Сливен (64%), Пазарджик (59%), Ловеч (57%).

За последното денонощие излекуваните пациенти са 2575. Така общият брой е 90 510 от началото на епидемията.

" Ако ме питате дали сме удовлетворени от тези данни, безапелационният ми отговор е не. Като министър на опазването на здравето аз не желая българските жители да бъдат излекувани, а да бъдат здрави. И това е задачата на ограниченията, които ще предложим дружно с сътрудниците от Националния действен щаб ", съобщи проф. Ангелов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР