Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за

...
Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за
Коментари Харесай

Институционалните уеб сайтове и мобилните приложения за обществени услуги стават достъпни за хора с увреждания

Кабинетът ще предложи на Народното събрание план на Закон за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство.

С измененията се подсигурява по-голяма досегаемост за хора с увреждания до интернет страниците и мобилните приложения на публичните организации и на доставчиците на публични услуги – в това число просветителни, здравни, водоснабдителни, топлоснабдителни, телекомуникационни, пощенски, банкови и така нататък Също по този начин се основават правила и стандарти за реализиране на повсеместен дизайн, гарантиращ досегаемост до информация и услуги на обществените уеб сайтове.

Чрез промените ще се обезпечи създаването, внедряването и надграждането на нужните осведомителни запаси на електронното ръководство при съблюдаване на условията за мрежова и осведомителна сигурност и оперативна съгласуемост, както и използване на резистентен модел за дълготрайното им ръководство и поддръжка.

Друга смяна е обвързвана с възстановяване на връзката сред администрациите, жителите и бизнеса посредством регламентиране на изпращането на електронните документи и заявяване на електронни административни услуги.

Ще бъдат основани условия за ефикасна систематична интеграция на осведомителните системи на административните органи, за гарантиране на тяхната сигурност и продуктивност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР