Кабинетът ще гласува актуализацията на бюджета. Част от новия дълг

...
Кабинетът ще гласува актуализацията на бюджета. Част от новия дълг
Коментари Харесай

Кабинетът гласува актуализацията на бюджета

Кабинетът ще гласоподава актуализацията на бюджета. Част от новия дълг ще се пази като буфер за харчовете при започване на идната година. Като параметри в новата план-сметка са заложени разноските за пенсии следващата година да са над 21 милиарда лв., като съвсем половината от парите ще бъдат обезпечени от държавния бюджет.
 
Минималната пенсия за стаж и възраст ще бъде съвсем 581 лева, а оптималната остава 3400 лева За сметка на това обаче и минималният, и оптималният застрахователен приход ще се усилят. Без смяна остават компенсациите за безработица и за развъждане на дете през втората година.
 
Предвижда се работодателите да заплащат първите два, а не първите три дни от болничните. В неделя от ГЕРБ обявиха, че ще поддържат бюджета, само че имат изискване - да се заложат техните оферти за повече пари за общините и заплашиха с избори, вместо с ротация.
 
От опозицията – " Възраждане ”, Българска социалистическа партия и " ИТН ” са безапелационни, че няма да поддържат бюджета в понеделник. Днес стартират и разискванията на бюджета за следващата година сред синдикати и работодатели.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР