Служебното правителство осигури пълния размер на украинската помощ за земеделските

...
Служебното правителство осигури пълния размер на украинската помощ за земеделските
Коментари Харесай

Служебният кабинет осигури пълния размер на "украинската помощ" за земеделските стопани

Служебното държавно управление обезпечи цялостния размер на " украинската помощ " за земеделските производители. Средствата в размер на близо 300 млн. лева ще бъдат изплатени до 15 май. Това стана ясно след срещата на премиера Димитър Главчев с представители на сектора.
 
В диалога участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и министърът на земеделието и храните Георги Тахов. " Каквото зависи от Министерския съвет ще бъде свършено, с цел да се съблюдава срокът ", безапелационен беше министър-председателят Главчев.
 
До днешната намира се стигна, откакто стана ясно, че уговорките, поети от предходното държавно управление към земеделските стопани, не са обезпечени финансово.
 
" След като е дадено на земеделските производители да бъде предоставена тази помощ, макар че не е заложена в бюджета, би трябвало да бъде предоставена и Министерството на финансите поставя всички старания с цел да обезпечи нужния запас ", съобщи вицепремиерът Людмила Петкова.
 
Тя разясни, че по-голямата част от разхода ще бъде изработен за сметка на преструктуриране по план-сметката на Държавна фирма " Земеделие ". Остатъкът ще бъде обезпечен посредством преструктуриране на разноски по централния бюджет. Вицепремиерът Петкова особено акцентира, че това изрично няма да докара до увеличение на недостига.
 
Сумата от близо 300 млн. лева се образува въз основата на подадените 52 000 заявки към Държавна фирма " Земеделие ", съобщи още министър Тахов. Той означи, че все още за втори транш не може да се приказва, тъй като към момента няма правно съображение за неговото използване, а точно - решение на Европейската комисия, с което да се удължи краткотрайната мярка за второто полугодие.
 
Представителите на земеделските стопани благодариха на премиера Главчев и на служебния кабинет за срещата. Разговорите в Министерския съвет те дефинираха като поръчка за положително взаимоотношение със бранша. Конструктивният разговор беше доказан и от необятното посланичество на сектора на днешната среща с министър-председателя и членовете на Министерския съвет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР