Кабинетът реши в полза на ски туризма в Банско и

...
Кабинетът реши в полза на ски туризма в Банско и
Коментари Харесай

Правителството даде зелена светлина за втори лифт на Банско


Кабинетът реши в интерес на ски туризма в Банско и даде зелена светлина за възможното създаване на втори кабинков въжен превоз. Това стана на последното за годината съвещание на Министерския съвет.

Министърът на околната среда Нено Димов заяви, че каквото и капиталово желание да има, то ще мине през всички точки на екологичното законодателство – оценка за въздействието на околната среда, екологична оценка и оценка за сходство. „ Тези процедури ще кажат по какъв начин възможното създаване на втори въжен превоз и прилежащата инфраструктура ще бъде обезщетена в парк Пирин”, съобщи той. По думите му това е добра вест за всички туристи при започване на сезона.

"Внесох две точки за правене на екологична оценка и по този начин ще стане допустимо реализирането на втория въжен превоз на Банско ", заяви Димов. Лично Нено Димов дава отговор за проекта, който е утвърден от Министерски съвет. Това значи, че се отваря вратата за капиталови планове за втори въжен превоз.

Валери Симеонов съобщи, че с това решение ще стане допустимо да има условия за планински туризъм в Пирин, откакто се изготви нужната оценка. "Днес обсъждахме и другите планински зони, както и лифтовете на Витоша. Да се поздравим с този триумф. Ние всички сме за опазване на природата и не трябва никой да си присвоява тази тематика, изключително псевдоеколозите ", съобщи Симеонов.

"Задружна тайфа планина повдига. Днес направихме значима крачка в разрешаване на казуса, който от години не е решен - както за опазване на природата, по този начин и за икономическите проблеми на хората ", съобщи на собствен ред вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Искам да благодаря на премиера Борисов, който показва национално отговорно желание. За мен отпадат всевъзможни терзания, свързани с тази тематика. Той е внесъл тази втора точка за лифта на Банско и е ясно каква е позицията му ", добави още вицепремиерът Симеонов.

Припомняме, че по-рано министърът на екологията Нено Димов получи един час да изследва щекотливата тематика за Пирин и да показа дефинитивна позиция.

Премиерът Бойко Борисов бе дал този краен период на министъра, след което стартира разискването на противоречивата точка. Тя не беше в дневния ред на днешното последно съвещание на кабинета. Извън дневния ред, след 11,30 стартира разискването на новия проект за ръководство на Пирин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР