Кабинетът дава пълна свобода на разследването, може би затова бившите

...
Кабинетът дава пълна свобода на разследването, може би затова бившите
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Прокуратурата много изгодно изнася информация и много удобно пропуска |

Кабинетът дава цялостна независимост на следствието, може би по тази причина някогашните ръководещи търсят някаква диктовка. Това съобщи пред Нова телевизия началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

В последните 72 часа се случи нещо, до което никой не вярваше, че може да се стигне – има формирано досъдебно произвеждане, сподели Бориславова по отношение на ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашния министър на финансите Владислава Горанов и Севделина Арнаудова.

По думите ѝ прокуратурата доста преференциално изнася избрана информация и доста комфортно пропуща да означи, че по импортираната кореспонденция има данни, изнесени от Васил Божков. Тя също не се съгласи с изказванието, че укриващият се в Дубай предприемач не може да бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка.

Началникът на кабинета акцентира, че няма нищо неправилно в това, че министър председателят Кирил Петков е бил разпитан от проверяващите органи в кабинета си и акцентира, че тя самата не е участвала на даването на показания.

Няма по какъв начин предмет на следствие да бъде обсъждан на срещата на премиера Кирил Петков с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши. Не за първи път опозицията се пробва да прокарва лъжа и да саботира дейностите на държавното управление, съобщи Бориславова на мненията от страна на ГЕРБ.

На въпрос късаме ли с „ Газпром ” тя уточни, че влизането в договаряния с Русия за закупуване на газ и възобновяване на контракта – на практика е невероятно. „ Този контракт изтича в края на годината. Това, което прави кабинетът, е най-сетне да работи дейно за окончателното разкъсване на окончателната взаимозависимост, която имаме от доставките от Русия във връзка с газа. Тази взаимозависимост е доста висока. Но и в този момент има физически потенциали и опция за доставка на газ, който не е от „ Газпром ”, към българската газопреносна мрежа – през Турция и Гърция ”, акцентира Бориславова.

Началникът на кабинета на Петков бе безапелационна, че държавното управление не се опасява от избор на съмнение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР