Журналистката Валери Велева се оплака от публичен линч заради критиките

...
Журналистката Валери Велева се оплака от публичен линч заради критиките
Коментари Харесай

Валерия Велева: Линчуват ме, това е вендета срещу словото

Журналистката Валери Велева се оплака от обществен линч поради рецензиите и присмеха, който провокира опусът ѝ "Да погледнеш в очите на папата ", отдаден на визитата на премиера Бойко Борисов във Ватикана. Велева даже видя вендета против свободата на словото.

Репортажът й се трансформира в една от най-коментираните тематики в обществените мрежи през последните дни. След като заваляха рецензии към журналистката, дописката изчезна от уеб страницата "Епицентър ", чийто основател и основен редактор е точно Валерия Велева. Впоследствие тя бе качена още веднъж. Велева изясни обстановката с механически проблем.

"Води се вендета против словото. Срещу потреблението на словото. Ако би трябвало да бъда обесена за това, че съм употребила прочувствен език, извинявайте, само че да не се връщаме в XIV век, та някой да бъде укоряван за това, че написа по този начин ", сподели Велева пред "България он ер ".

Тя акцентира, че другояче уеб сайтът й пишел доста сериозно за Борисов и ръководството на ГЕРБ.

"Нима е грях да бъде разказана една среща малко по-емоционално, в сравнение с в телеграфния жанр. Така съм усетила срещата сред папата и Борисов. В това няма нищо, което да е укоримо, тъй че да взриви обществените мрежи ", сподели още журналистката.

Според нея медиите трябвало да пишат единствено хейтърски, остро сериозно и да жигосват, с цел да бъдат харесвани във фейсбук.

"Не се усещам афектирана, а по-скоро съм обезпокоена за средата, в която живеем. Не съм направила закононарушение, не съм откраднала, не съм умъртвила, не съм влезнала в сделки с властта, аз съм изразила лично мнение и по тази причина съм подложена на линч ", заключи тя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР