Журналистката Соня Колтуклиева, която преди години сред учредителите на Националния

...
Журналистката Соня Колтуклиева, която преди години сред учредителите на Националния
Коментари Харесай

Соня Колтуклиева: Светът се тресе, а министър Динкова се хвали с кулинарен туризъм

Журналистката Соня Колтуклиева, която преди години измежду учредителите на Националния ръб по туризъм и Съюза на вложителите в туризма, разкритикува министъра на туризма Зарица Динкова. Тя написа пост във фейсбук, с който осмива посещението на Динкова в Сан Себастиан, където сега се организира Глобален конгрес за гастрономическия туризъм. Самата министърка се хвали през днешния ден във фейсбук със събитието, в миг, когато български туристи не могат да се приберат от Израел. Освен това е пред неуспех израелският пазар за българския туризъм, който е измежду водещите за хотелиерите и туроператорите. Вижте целия коментар:

" България се тресе от митингите на енергетиците. Светът е изтръпнал от войната в ивицата Газа, Израел. Още не са почистени плажовете след потопа на Южното Черноморие, не е ясно по какъв начин ще бъдат възобновени вредите от естественото злополучие. Ресторантьорите са в конфликт с министъра на финансите поради Данък добавена стойност ставката. 

А знаете ли къде е министърката на туризма? В Испания. Зарица Динкова директория сладко-сладко в Сан Себастиан. И дори безсрамно се хвали: 
Аромати, благосъстояние от усети и кулинарно изкуство. Това показаха 8 мастър шефс на формалната вечеря по време на 8-ия Глобален конгрес за гастрономически туризъм в Сан Себастиан, Испания.

Именно тук се обитават най-вече заведения за хранене със звезда Мишлен, а кулинарният туризъм е повдигнат в фетиш. Изкуството да създаваш шедьоври от храна видях в Баския кулинарен център, който посетих по покана на Зураб Пололикашвили - общоприет секретар на Световната организация по туризъм и Хохе Мари Айзега - шеф на центъра.
В него са събрани първият в Испания факултет, който предлага образование по гастрономия на университетско равнище и Центъра за проучвания и нововъведения в региона на храните и гастрономията.

Именно в готварското майсторство и качеството на продуктите се крие и силата на кулинарния туризъм, за чието развиване работим и в България.

Готварското майсторство в България от дълго време е намерено, министърке. И се развива, макар Вашите старания за съсипването на ресторантьорския бизнес. 
Държавният туризъм на прехрана на данъкоплатците в никакъв случай не е бил толкоз противоположен, тъй като това министерство е нездравословно и рисково за туризма и туристите, добавя Соня Колтуклиева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР