Журналистка от “Първи канал” на руската държавна телевизия Марина Овсяникова,

...
Журналистка от “Първи канал” на руската държавна телевизия Марина Овсяникова,
Коментари Харесай

Осъдиха Овсяникова, няма да лежи в затвора, ще плати само малка глоба



Журналистка от “Първи канал” на съветската държавна телевизия Марина Овсяникова, която се появи с антивоенен афиш по време онлайн лъчение на вести в понеделник, беше наказана да заплати санкция, оповестява BBC.

Тя би трябвало да заплати 30 хиляди рубли (около 500 лева по настоящия курс) за “организиране на неразрешено всеобщо събитие”. Съдът призна Овсяникова за отговорна в нарушение на законодателството за осъществяване на митингите, оповестява организация РИА. Решението беше взето по-малко от 24 часа след акта на журналистката.

Независимият уебсайт “Медуза” обаче твърди, че Овсяникова е била санкционирана за видеообръщението, което е записала преди митинга, а не за самия митинг. В него журналистката показва страдание, че е работила пет години за държавния тв канал и е пособия за “зомбирането на съветския народ” и приканва руснаците да се опълчват на войната.

Наложената санкция е оптималната финансова глоба за това нарушаване, което планува и административен арест или полагане на обществено-полезен труд.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР