Журналистите се страхуват. Няма нещо по-страшно като симптом от това

...
Журналистите се страхуват. Няма нещо по-страшно като симптом от това
Коментари Харесай

Соня Момчилова сътвори нов скандал: Вместо да се извини, заяви, че настъпвал медиен фашизъм

" Журналистите се опасяват. Няма нещо по-страшно като признак от това изплашени публицисти да преследват и удостоверяват истинността на обстоятелствата. Не съм необикновен оптимист. Посивяването на средата, монохромното говорене е първа стъпка към засилваща се експанзия, към отвод от истината, в последна сметка към фашизъм. "
Това съобщи в скандално изявление за ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова.

Самата Момчилова обаче не помни, че тя също се опасява от истината, тъй като единствено преди няколко седмици разгласи клането в Буча за небивалица и за медийна операция, защитавайки убийците и мародерите на Владимир Путин. Тогава и ѝ изиска оставката поради циничното ѝ изказване.

, което изиска неотложно опровергаване и взимане на нужните ограничения за реагирането по отношение на рисковите и подвеждащи изказвания, касаещи зверствата на съветските окупатори в Буча, което опонира на формалната позиция на Република България като държава-членка на Европейски Съюз и НАТО.

Но Момчилова, вместо да се осъзнае, да си подаде оставката или най-малко да се извини, замълча и се скри в институцията си, без да даде даже единствено едно пояснение за циничните си и подли изказвания.

Днес тя сподели още пред БНР, че нямала доста врагове, само че " били доста шумни и медийно добре показани ". Поисканата ѝ оставка пък назова цинично " христоматиен образец за пост истина ". Тя разяснява и подправените вести, които самата тя бълва и стартира да раздава морал по какъв начин било мъчно " да останеш правилен на истината в наши дни ".Тя обаче не споделя за коя истина става дума - за тази на Румен Радев, който я назначи на този пост, или за истината на демокрацията и на свободното слово.

С изявлението си Момчилова за следващ път предизвика журналистическата нравственос и морала на медиите. Шефката на Съвет за електронни медии влезе в хора на русофилски ретроградни публицисти, които не стопират да сипят провокации и да превъзнасят Путин и говорителката му в България Елеонора Митрофанова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР