Журналистиката е сферата, в която искам да се развивам. Това

...
Журналистиката е сферата, в която искам да се развивам. Това
Коментари Харесай

Кристиян Юлзари: Расте ново поколение и то разбира смисъла на професията "журналист"

" Журналистиката е сферата, в която желая да се развъртвам. Това е моят метод да описвам за проблемите, които виждам "

Това показа пред БНР Кристиян Юлзари, възпитаник с интерес към публицистиката. През годината той завоюва награди поради следствието си за това по какъв начин се харчат парите, които страната събира от хазарт и са предопределени за юношески действия. Кристиян беше отличен с първо място в категорията " Журналист - вяра " в състезанието " Валя Крушкина - публицистика за хората " 2021. Той е от Русе и стартира интензивно да се занимава със основаването на медийно наличие още в 8-и клас, когато става част от образователния лагер по публицистика и медийна просветеност на sCOOL Media. 

" Трудности има, никой не споделя, че ще е елементарно. Медийната среда в България не е от най-здравословните и се утежнява с всяка година. Но  пораства ново потомство, което схваща смисъла на тази специалност  и е готово да пази правилата, като споделя какво вижда, без да го пречупва през себе си ". 

В предаването " Хоризонт за вас " Кристиян показа: 

" Най- огромният проблем, когато приказваме за цензура, е автоцензурата . Ако всеки от нас като обособен публицист направи всичко допустимо да приказва намерено за проблемите, няма кой да го спре. Жалко е, че когато се упражнява напън върху избран публицист, обществото не реагира. Ако като общество не се застъпим един за различен за свободата си да приказваме намерено, няма кой да ни обезпечи тази опция. Всеки от нас е една дребна медия, имайки мобилен телефон в джоба си и може да каже на света каквото си изиска ". 

Интервюто с Кристиян Юлзари можете да чуете в звуковия файл. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР