Журналисти, пътуващи с президента на САЩ Джо Байдън, съобщиха някои

...
Журналисти, пътуващи с президента на САЩ Джо Байдън, съобщиха някои
Коментари Харесай

Байдън: Хуманитарната помощ влиза в Газа в петък

Журналисти, пътуващи с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, оповестиха някои детайлности от неговото съглашение с египетския президент з а допускане на първите камиони с филантропична помощ в Газа . Според Байдън те евентуално ще преминат граничния пункт Рафа не по-рано от петък.

Това заяви Би Би Си.

" Ще изкърпят пътя. Египтяните ще би трябвало да запълнят дупките, с цел да могат камионите да преминат. Смятат, че това ще отнеме към осем часа на следващия ден ", сподели Байдън пред кореспонденти на борда на самолета на път за у дома от Израел.

По-рано международните организации оповестиха от самолета, че Байдън се е договорил с египетския президент Абдел Фатах Сиси 20 камиона да бъдат позволени в Газа като начало.

" Ако Хамас ги конфискува или не ги пусне, тогава всичко това ще спре, тъй като ние няма да изпратим филантропична помощ на Хамас. Дадох това заричане ", сподели Байдън.

Според него организациите на Организация на обединените нации ще се занимават с разпределението на помощта в Газа.

Ако всичко мине безпрепятствено и без интервенция на Хамас, останалите камиони с помощ, чакащи на границата, ще бъдат позволени в Газа .
 Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации за филантропични паузи в спора в Газа
Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации за филантропични паузи в спора в Газа

Русия упрекна Вашингтон в двуличие и двойни стандарти

Ръководителят на Червения полумесец на Северен Синай Халид Зайед сподели по-рано, че повече от 200 камиона с три хиляди тона филантропична помощ чакат от египетската страна покрай Рафа.

Египет разгласи за откриването на " резистентен " канал за доставка на филантропична помощ за линията Газа през Рафа. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент даде единодушието си Кайро да допусне камиони с филантропична помощ в Газа.

" Египетският президент Абдел Фатах Сиси и американският президент Джо Байдън се споразумяха за стабилно доставяне с филантропична помощ за линията Газа през граничния пункт Рафа ", заяви представителят на египетския президент Ахмед Фахми. Той не посочи по кое време ще стартират доставките.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР