Журналистът от Чикаго Симеон Гаспаров, който наблюдава политическата и икономическа

...
Журналистът от Чикаго Симеон Гаспаров, който наблюдава политическата и икономическа
Коментари Харесай

Законът Магнитски ще засегне и банките, които държат парите на санкционираните българи

Журналистът от Чикаго Симеон Гаспаров, който следи политическата и икономическа обстановка в Съединени американски щати, разяснява, че законът " Магнитски ", по който Вашингтон наложи наказания против, е доста тежък и работи като закона на доминото.

По думите му той обгръща освен хората към кръга на тримата и техните близки и сътрудници, само че доста тежко ще засегне и банките, които държат техните пари.

" Защото в случай че някоя от тези банки си разреши да им даде тези пари, тази банка ще бъде глобена от финансовото министерство на Съединени американски щати три пъти повече от парите, които те са вложили в тяхната банка. Например, в случай че аз съм вложил 1 милион $, банката ще би трябвало да заплати 3 милиона, а също по този начин ще ѝ бъде неразрешено да прави каквито и да е банкови интервенции ", изясни журналистът пред Българска национална телевизия.

Той напомни, че законът " Магнитски " беше подписан от Барак Обама, само че този, който го направи световен, е Доналд Тръмп.

" Законът визира освен страни от обкръжението на Путин, само че към този момент има и китайски предприемачи . Сред засегнатите са и водачът на Венецуела Николас Мадуро, както и хора от Саудитска Арабия поради убийството на журналиста Джамал Кашоги ", уточни Гаспаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР