Журналистът Иван Атанасов, който е издател на сайта Сакар нюз,

...
Журналистът Иван Атанасов, който е издател на сайта Сакар нюз,
Коментари Харесай

Разследващ журналист е арестуван в Харманли по анонимен сигнал

Журналистът Иван Атанасов, който е издател на уеб страницата " Сакар нюз ", е арестуван в Харманли по неизвестен сигнал за владеене на старинни монети и предмети.

Според уеб страницата " За истината ", в който Атанасов също разгласява следствия, чиновници на ГДБОП и локалната полиция в Харманли са пристигнали да обискират дома и офиса на журналиста без правосъдни решения.

Атанасов е с чисто правосъдно минало, споделя неговият юрист Димитър Аврамов. При двата обиска са били конфискувани предмети от персонална сбирка, които не са били укривани.

Съмненията към претекстовете за задържането на Атанасов са по-сериозни, доколкото той се занимава интензивно с следствия на локалната власт в Харманли, Тополовград и Свиленград.

Едно от разкритията му е довело до премахване от служба на дъщерята на депутата от ГЕРБ Георги Станков, ветеринар по специалност, известен с прякора си " Семката ". Депутат в пет следващи Народното събрание - той стана прочут с кичозната торта с банкноти от 500 евро за 55-тия си рожден ден, а през 2021 година беше проверяван от Министерство на вътрешните работи поради подозрения за пазаруване на гласове.

Дъщеря му е работила като арбитър по вписванията, само че е отстранена поради спор на ползи, защото е взела участие в ръководството на търговски сдружения, до момента в който е заемала обществена служба.

Според " За истината " Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 април в последните седмици.

До момента няма информация от Министерство на вътрешните работи за следствието против него.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР