Журналистът Георги Тошев, който взриви мрежата със своя статус за

...
Журналистът Георги Тошев, който взриви мрежата със своя статус за
Коментари Харесай

Георги Тошев спира книгата за Лили Иванова, която пише 10 години СНИМКИ

Журналистът Георги Тошев, който взриви мрежата със своя статус за шумно коментирания концерт на Лили Иванова в Античния спектакъл в Пловдив: „ всичко има начало… и…! Да знаеш кога…и как… “, приготвя книга за примата, научи извънредно вестник „ Галерия “.

Заради абсурда обаче и яростните полемики той няма да я издаде в този момент, а ще изчака по-подходящ миг. Научихме, че журналистът работи върху нея от 10 години и в нея ще има неповторими архивни фотоси на примата, каквито и тя самата не е виждала. Както и редки записи и персонални изявленията от нейни сътрудници и хора от най-близкото й обграждане, с които Тошев се е срещал. Книгата включва и извънредни мнения за Лили на именитата певица Силви Вартан, както и на краля на чешката поп музика Карел Гот, с които Лили работи през годините.

Интересното е, че Тошев е единственият публицист, който се е срещал персонално с всичките мъже на огромната певица – и законни, и противозаконни, по тази причина към момента не е ясно дали в изданието няма да има и отзиви от тях.

„ Ако в миналото има моя книга за Лили, то тя в действителност ще е написана с почитание и ще съдържа истината за нея. Тя ще бъде самопризнание за кариерата й, а не зле прочетен мой статус във Facebook, без подател. Никога не съм визирал нито нея, нито който и да било, тъй като най-лесно беше да обявявам клип от концерта.

Изпитвам необикновено почитание към Лили Иванова. Единствено мога да се веселя на триумфите й, на нейната мъдрост, каквото и да кажа към този момент ще бъде изтълкувано превратно. След като един мой пост, в който аз обмислям по принцип и на никое място не съм споделил към кого се отнася, провокира сходни полемики. Явно в моите думи всеки откри своята истина или прозря своите страхове. Единственото, което ме прави благополучен, е, че това е доста хубаво огледало кой къде се намира “, съобщи Георги Тошев пред „ Галерия “.

Изявата на Лили Иванова в Античния спектакъл в Пловдив на 14 септември провокира вълна от отзиви и се трансформира в най-коментираната тематика в родния шоубизнес. Емоциите закипяха след изказвания, че спектакълът не просто не е бил на равнище, а примата е пяла подправено и огромна част от феновете са останали разочаровани. Ожесточените полемики започнаха точно от статуса на журналиста. Едни защитаваха певицата, други подкрепяха мнението на Тошев. Много от присъствалите на концерта свидетелстват, че озвучаването е било извънредно неприятно, а Лили непрестанно махала към озвучителя, прескачала изречения, а на моменти съществено се задъхвала. „ Професионалист с опит няма да разреши публиката, изключително сърдечна аудитория като пловдивската, да разбере, че има проблем.

А краят на концерта беше просто неуместен, да не кажа извънредно афектиран за публиката. Без да има индикации, че завършва, след една от песните просто си излезе и привика оркестъра също да си потегля. Хората не имаха вяра, че по този начин, без бис, е завършил, и най-малко 15 минути викаха „ Още! “, до момента в който най-после започнаха да се разотиват “, описа жена, участвала на спектакъла.

Много от сътрудниците на примата, като Йорданка Христова и Георги Христов, с които водят тиха война през годините и даже са си разрешавали да си разменят нелицеприятни реплики посредством медиите, застанаха на страната на примата. Това изненада мнозина, добре осведомени с връзките сред изпълнителите през годините. „ Не мърсете с недостойните си и мръсни ръце името на Лили Иванова! “, написа Христов, който единствено две седмици по-рано разгласява ядосан пост във Facebook, че няма спонсор като столичната кметица Йорданка Фандъкова, с цел да му заплати Зала 1 на НДК, както прави с Лили Иванова. Зевзеци се майтапят, че примата би трябвало да е признателна на Тошев, тъй като неговият пост е съумял да ги сдобри и сплоти, а тя най-сетне е получила същинско самопризнание от сътрудниците си.

Сред музикантите даже плъзна твърдоглав слух, че това е пиар акция на примата, която е употребила Георги Тошев, с цел да провокира още по-голям интерес към турнето й. Не е загадка, че преди този момент имаше много свободни билети за някои от спектаклите й из страната. След абсурда обаче всички са разграбени като топъл самун.

Същото се чака да се случи и с книгата на Георги Тошев за Лили, в случай че тя види бял свят в миналото. Добре осведомени с нрава на Иванова обаче са уверени, че тя най-вероятно ще заведе дело против журналиста, както към този момент го е правила с сътрудника му Исак Гозес, който написа книгата „ Един живот, една орис “ през 2009 година.

Тогава Лили я назова указател, цялостна с грешки. „ Той написа в действителност няколко страници, даде ми ги и аз му споделих – скърбя, само че се отхвърлям от тази концепция, тъй като в тази ситуация ти искаш да бъдеш по-голям воин от героинята. Няма подобен филм “, разяснява примата на българската сцена тогава. Иванова упрекна Гозес, че е предал другарството им за 12 лв., и отсече, че той не е съгласувал написаното с нея.

„ Горкото ми кученце, и то попадна под секирата на някои неща. То не е било родено, а пишат за него, че към този момент съм го държала. Дамата държеше кученцето! Дамата! Най се нервирам, като кажат дамата! Какви дами, бе – нямаше дами през комунизма “, възмути се певицата. Тогава тя прикани създателя да спре издаването на книгата си или да я пусне, откакто на пазара излезе формалната й биография под редакторството на Мартин Карбовски. След като Гозес не го направи, тя внесе правосъден иск против него, само че по този начин и не завоюва делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР