Журналистът Димитър Байрактаров разкри чрез фейсбук профила си кой и

...
Журналистът Димитър Байрактаров разкри чрез фейсбук профила си кой и
Коментари Харесай

Димитър Байрактаров: Българските пенсионери поддържат стабилността на държавата чрез бедността си!

Журналистът Димитър Байрактаров разкри посредством фейсбук профила си кой и за чия сметка поддържа стабилността на страната!

Байрактаров за следващ път насочва аргументирани упреци към омбудсмана Мая Манолова, която се занимава с всичко друго, само че не и с проблемите за повишение на приходите. Публикуваме без редакторска интервенция поста му:

"Българските пенсионери поддържат стабилността да страната посредством бедността си, а омбудсманът гузно мълчи. Вероятно доста пъти сте се питали от кое място Бойко вади като магьосник следващите милиони, с цел да потуши следващия назряващ митинг? А чували ли сте за ДЪРЖАВНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ УСТОЙЧИВОСТ НА ДЪРЖАВНАТА ПЕНСИОННА СИСТЕМА? Известен е повече като Сребърен фонд. И по този начин скъпи, другари, Сребърният фонд е основан през 2007 година Парите, които са събрани в него се държаха до 2017 година на безлихвен депозит в Българска народна банка.

Към днешна дата тези пари са към три милиарда лв.. По-интересното е, че в закона са планувани разнообразни форми за осъществяване на рентабилност. През 2015 година зададох съответен въпрос на Борисов по време на парламентарен блиц надзор. Отговорът беше повече от слисващ. Редно е несъмнено да знаете, че приходите, от които се цялостни фонда са от концесии, от приватизация, от лихви и забележете - 25 % от остатъците по осъществяването на държавния бюджет. През последните години непрестанно слушате Борисов и министрите му да се хвалят за милиарди надвишаващ бюджет.

Никога обаче не се е стигало до актуализация на държавния бюджет през последните години. По този метод българските пенсионери са ощетени към този момент с няколко милиарда лв. единствено от 2010 година до в този момент. Но най- забавно е гробното безмълвие на ОМБУДСМАНА по този въпрос. За страдание надзор по какъв начин се употребяват парите изключително през годината съвсем няма. Още по- забавно е, че тези пари на българските пенсионери към този момент се държат при негативна рента в Българска народна банка от -0.1 %. Ако имаше мощна съпротива и мощен публичен защитник- Омбудсман, Бойко нямаше да вади пари като магьосник и да потушава митинги!

Нямаше омбудсмана да прави брифинги, на които да ни изяснява какъв брой било хубаво да банкрутираме, а щяха да водят борба за повишение на приходите и пенсиите на хората, които построиха България, а днешните я разграбват.
Видя се какви са приходите на българите всеобщо сред 250 и 600 лв. на месец. Кое по-напред да платиш с тези пари и още ли не им е ясно на ръководещите, че са основали нов феномен на работещите сиромаси! "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР