Журналист обяви какво се случва с ГЕРБ.Не се случи нищо

...
Журналист обяви какво се случва с ГЕРБ.Не се случи нищо
Коментари Харесай

Журналист: ГЕРБ вече са реабилитирани

Журналист разгласи какво се случва с ГЕРБ.

Не се случи нищо изненадващо. Не е доста ясно какво тъкмо се желае. Използват се думи, като да сме равнопоставени. Изтече проектокабинет, който е чисто партиен. Това съобщи журналистът Ружа Райчева в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

Цялата сага ми наподобява на една любовна връзка, в която единият от сътрудниците не желае да е в нея – ГЕРБ. Другият обаче не желае да излезе от нея, тъй като ще е в доста несъответствуваща обстановка. ПП-ДБ се унижават, тъй като арестуваха Борисов, само че те и израстнаха като политици. Те знаят, че няма да е добре за тях да отидат на избори в този момент, изясни икономистът Кузман Илиев.

Двете обединения нямат интерес от предварителни парламентарни избори. За ГЕРБ това е връщане в ръководството. Това е реабилитация на ГЕРБ. Сега се държат по прагматичен метод, осъзнавайки политическите действителности, сподели политологът Милен Любенов. Аз съм черноглед, че няма да забележим декларираните промени.

Райчева посочи, че в обединението си се схващат. Вътрешно се надиграват, защото ГЕРБ са подготвени за избори, Движение за права и свободи – не, Политическа партия – не са подготвени за избори, Демократична България – са подготвени. ГЕРБ са оправдани, тъй като тъкмо преди две години беше карцерът. Това е забележителна еволюция.

Любенов счита, че каквото и да се запише в съдружното съглашение няма никаква гаранция по какъв начин ще се случат тези 2/3 болшинство за регулаторите. Това е доста съществено предизвикателство. Очевидно ще би трябвало да се търси някакво болшинство, в случай че желаят да попълнят парламентарните квоти.

Той добави, че ГЕРБ притисна ПП-ДБ, тъй като последващата реакция беше същинско терзание от предварителни парламентарни избори, написа novini.bg.

Кузман Илиев сподели, че е впечатлен от реакцията на ПП-ДБ. Те стигнаха до висша степен на угодничество, Борисов ги притисна, като им изпрати договарящи дами. Видяхме едни мощни дами, против едни слаби мъже. Това победи.

Това е на ниска цена пиар. Не е ясно какво се разисква. Те са притиснати. Вчера видяхме Атанас Атанасов да се моли на Борисов, което е сложна панорама. Въпреки, че са притиснати ПП-ДБ има и опозиция, сподели Райчева.

Милен Любенов разясни, че сега няма кой знае каква друга електорална поддръжка. Според него за ГЕРБ е значимо в този момент да ръководи, с цел да притегли част от електоралната си маса, която се беше отдръпнала. Въпреки това той предвижда, че ще се стигне до предварителни избори, тъй като няма да се стигне до действителна правосъдна промяна.

Според Райчева за правосъдната промяна ще ни разтакават доста.

Илиев предизвести, че Борисов е доста умел състезател. По думите му би трябвало да има нещо устойчиво, не просто да се съберат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР