Жури в Мюнхен одобри антивоенната драма На Западния фронт нищо

...
Жури в Мюнхен одобри антивоенната драма На Западния фронт нищо
Коментари Харесай

Филмът На Западния фронт нищо ново се кандидатира за Оскар

Жури в Мюнхен утвърди антивоенната драма " На Западния фронт нищо ново " за кандидатурата на Германия за премия " Оскар " за 2023 година, заяви ДПА.

Филмът на режисьора Едуард Бергер е акомодация по романа " На Западния фронт нищо ново " на Ерих Мария Ремарк от 1929 година

" Ерих Мария Ремарк е написал преди близо 100 години книга, която за жалост през днешния ден е по-актуална, в сравнение с чакаме ", сподели Бергер.

Продукцията завоюва в конкуренция с други осем кино лентата, само че това е единствено първият стадий от конкуренцията за най-хубав интернационален филм. През декември ще бъде разгласен лист от 15 интернационалните продукции, всред които ще бъдат определени пет за конкуренцията за премията " Оскар ". Церемонията за оценките на Академията за кинематографично изкуство и просвета на Съединени американски щати ще бъде на 12 март 2023 година

Германия завоюва " Оскар " за чуждоезичен филм преди 15 години с " Животът на другите " на Флориан Хенкел декор Донерсмарк.

Първата екранизация на романа на Ремарк " На Западния фронт нищо ново " е от 1930 година Американската продукция на режисьора Луис Майлстоун е отличена с " Оскар " за най-хубав филм, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР