Jumbo Restaurant е една от най-известните забележителности в Хонк Конг.

...
Jumbo Restaurant е една от най-известните забележителности в Хонк Конг.
Коментари Харесай

Краят на плаващия ресторант в Хонг Конг

Jumbo Restaurant е една от най-известните забележителности в Хонк Конг. Или най-малко до неотдавна беше по този начин. Едва ли някой е очаквал, че едвам 50 години след откриването, плаващият ресторант ще приключи активността си. И то поради безразсъден случай.
 Япония, най-скъпите заведения за хранене със звезда Мишлен в света и къде се намират множеството от тях
Най-скъпите заведения за хранене със звезда Мишлен в света

Коя страна е любимец

Един от любопитните обстоятелства за Jumbo Restaurant е, че се счита, че повече от три милиона посетители са се хранили на борда му през годините, измежду които са Том Круз, Ричард Брансън, даже и Кралицата.

Освен това, ресторантът може да се похвали и с няколко участия в киното. Може да бъде забелязан да вземем за пример в един от филмите за Джеймс Бонд.
 Снимка 578978

И макар че на Jumbo Restaurant последните няколко години не му върви, поради това че отбелязва спад на гости, а и приключва активността си през март 2020 година с идването на пандемията, не това са аргументите за края на ерата му.

Плаващият ресторант е потопен, откакто от непрекъснатото си пристанище се е отправил към друга локация, която към този момент не се разкрива.

Ясно е обаче, че се е преобърнал във водите на Южнокитайско море и за благополучие няма потърпевши членове на екипажа.
 Снимка 578977

Педи отпътуването си Jumbo Restaurant е бил инспектиран от морски инженери, след което от тях е получил всички нужни утвърждения, с цел да плава.

За страдание, по време на следващото си морско странствуване, " се натъква на неподходящи условия " и на борда е почнала да прониква вода, написа BBC.
 Ресторантите, автоматизираните гишета и изкуственият разсъдък, който
Ресторантът, който взема решение какво ни се яде

Помага или пречи изкуственият разсъдък

Обстоятелствата към потъването на Jumbo Restaurant занапред следва да бъдат разследвани. Трудно би било обаче осъществяването на интервенцията по изваждането на ресторанта, защото дълбочината на водата на местопроизшествието е над 1000 метра.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР