Жребият отреди Лудогорец да се изправи срещу Хебър в два

...
Жребият отреди Лудогорец да се изправи срещу Хебър в два
Коментари Харесай

Жребият за Купата на България размина фаворитите

Жребият отреди Лудогорец да се изправи против Хебър в два мача. Орлите са безпределно стимулирани да защитят трофея. Другата двойка наподобява надалеч по-равностойна: ЦСКА-София против Ботев (Пд). А шампионатът през този сезон има особена стойност, защото носителят на купата ще играе квалификации в Лига Европа, а не в третия по значимост шампионат Лига на конференциите. Разбира се, в случай че не е и първенец – тогава той отива в пресявките за Шампионската лига.

Носителят на наградата от предишния сезон Лудогорец отстрани по-рано през днешния ден финалиста ЦСКА 1948. Те наподобяват, като огромен любимец да доближат още веднъж до край. Полуфиналите са в два мача през април (вероятно 9/10 и 23/24). Лудогорец е хазаин на първия, а реваншът е в Пазарджик две седмици по-късно.

 Лудогорец Снимка: БГНЕС

Шампионите за четвърти следващ сезон са на полуфинал в конкуренцията, като обаче два пъти отпаднаха на този стадий – от ЦСКА-София и Левски. През предишния сезон обаче стигнаха до края. За Хебър присъединяване измежду най-хубавите четири в шампионата е първо в историята на клуба. То бе извоювано след елиминиране на Левски през есента, както и на Пирин в четвъртфинала преди два дни.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Botev Plovdiv Football Club (@botevplovdiv)

Другата двойка, която жребият отреди е ЦСКА-София – Ботев (Пд), а това наподобява като голям конфликт предвид на традициите, историята на съперничеството, а и формата на тимовете. Ботев ще играе полуфинали за четвърти път в последните осем сезона, а ЦСКА-София за седми от девет! Това е и най-успешният отбор в последното десетилетие в шампионата с четири участия на финала – две извоювани е две изгубени.

ЦСКА-София и Ботев се срещнаха на тази фаза през 2018-а, а пловдивчани се класираха трагично за финала с гол в добавеното време за 3:3 на „ Българска войска “ на реванша. „ Червените “ са и най-титулуваният отбор от четирите в историята на шампионата. Те са вдигали купата 21 пъти, до момента в който Лудогорец и Ботев са го правили по 3 пъти. А Хебър в никакъв случай не е бил на край.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР