Жорди Кройф официално стана спортен директор на Барселона, въпреки че

...
Жорди Кройф официално стана спортен директор на Барселона, въпреки че
Коментари Харесай

Кройф стана спортен директор на Барселона

Жорди Кройф публично стана състезателен шеф на Барселона, макар че извършва тази роля от 1 юли. Днес каталунците оповестиха новия контракт на сина на легендата Йохан Кройф.

Жорди, който е играл за отбора сред 1993 и 1996 година, се завърна в клуба предишния сезон като шеф по интернационалните въпроси. Той има съществена заслуга за стабилизирането на Барса и работи по лятната селекция дружно с Матеу Алемани.

Наставникът на Барселона Чави Ернандес разяснява днешния мач против Елче. Каталунците са в серия от четири следващи победи в Ла Лига, като означиха 15 гола в тези срещи, само че през седмицата изгубиха от Байерн в Шампионската лига.

“Трябва да спечелим и ще чакаме останалите резултати, както и този от дербито на Мадрид ", отговори Чави на въпрос какво мисли за вероятността тимът му да оглави класирането. 

" Новината на седмицата е новият контракт на Гави ", зарадва се треньорът за футболиста, който остава в Барселона до 2026 година. - Това е състезател на бъдещето, само че и футболист, който е доста значим за нас в този момент. Той е водач, макар възрастта си. Винаги съм казвал, че е той е едно огромно сърце с крайници. Може да играе на разнообразни позиции - отляво, отдясно, откъм гърба, начело. Откакто съм тук, той узря доста, усеща по-добре тайминга. Направи крачка напред ", добави Чави
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР