Живущи в голям горнооряховски панелен блок не са били одобрени

...
Живущи в голям горнооряховски панелен блок не са били одобрени
Коментари Харесай

Защо голям блок в Горна Оряховица не е сред одобрените за саниране?

Живущи в огромен горнооряховски панелен блок не са били утвърдени за енергийно дейно възобновяване за държавна сметка, макар че съгласно тях дават отговор на условията. На повече от 12 000 квадратни метра повърхност, над 150 150 семейства са поискали да бъдат санирани и са подали документи за кандидатстване. От Сдружението на притежателите разясняват, че е открито разминаване в документите , съгласно която те са най-долу в класацията и надлежно не са утвърдени.

Председател на сдружението е Николай Николов – IT-специалист, който е наясно по какъв начин и какво би трябвало да бъде попълнено в документите за кандидатстване за гратис саниране. В края на декември предходната година стана ясно класирането и блокът на Николай не е измежду утвърдените . По този мотив той съобщи пред „ NOVA “:

„ Най-много точки получават блоковете над 5000 квадрата, а нашия блок е над 12 000. Има блокове под 5000, а са утвърдени. Има и такива с под 130 точки, които отново са утвърдени. “

Точно в оценяването и точкуването на блока си Николов вижда разминавания: „ Наистина са ни сметнали, че би трябвало да получим 35 точки, а са ни дали 10. Трябва да получим тук 25 точки, а отново са ни дали 10. “

От Сдружението са подали тъжба до районното министерство и чакат отговор на въпросите си. Николов допуска, че всичко е било претупано, защото кандидатурите са доста. А до момента в който огромният жилищен блок чака обяснение, изтичат периодите за подписване на контракти с изпълнителите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР