Животновъдите от Болярово, Шарково и Малко Шарково потърсиха помощ от

...
Животновъдите от Болярово, Шарково и Малко Шарково потърсиха помощ от
Коментари Харесай

Корнеля Нинова в Шарково: Убиха животните на хората без причина

Животновъдите от Болярово, Шарково и Малко Шарково потърсиха помощ от нас и поех задължения да им помогнем, като желаеме отговор от държавното управление - какво се случва с тези хора. Кристиан Вигенин, като народен представител от района, ще зададе въпрос на Порожанов. Ще ги поканя да дойдат в Народното събрание и ще осигурим юрист, с цел да им помогнем да си търсят правата и по правосъден ред. Няма да ги оставим в бедата им. Бях с тях, когато пазехме стадото на баба Дора. Сега още веднъж съм тук. Никой към този момент не се сеща за нещастието на земеделските стопани в района.

Това съобщи след срещите в община Болярово водачът на БСП Корнелия Нинова, съобщи вести.бг.

Тя изясни, че по време на диалозите хората са се оплакали, че са забравени от институциите, от политиците, от всички. Че са принудени да заплащат отговорностите си по заеми, без да имат никаква опция, откакто им избиха животните, осведомиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Все още има карантина, не се знае до по кое време ще бъде тя, по кое време ще бъде свалена, нито какво следва, а нито едно животно, към този момент пети месец, не е умряло от чума ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия. По време на срещата ѝ с баба Дора, тя е споделила:,,Избиха ми здрави козички, дадоха обещание да ми дадат 100 нови. Не са ми дали и една. "

„ Хората са обхванати от цялостно обезсърчение. Най-тежките думи, които чух, бяха – „ Ще напуснем района “, описа Нинова. Според нея това е най-тежката последица.



Снимка: Пресцентър на Българска социалистическа партия

,,Хората и в този момент споделиха, че няма нито едно доказателство, че са били заболели – нито от убитите животни, нито от тези, които още са там “, сподели още тя. Нинова изясни, че стадото на Ани, с която също се срещна, официално е заличено от държавното управление като обект и тя има документ, че такова не съществува, а животните са там, само че шести месец стоят затворени.

„ Правителството мазета животните  без причина, остави хората на произвола на ориста. Порожанов от дълго време трябваше да не е министър и да дава отговор пред други институции. Сега никой не идва, не им обръщат внимание, не им оказват помощ. Ние ще създадем всичко по силите си отговорните да понесат отговорност ", обеща Корнелия Нинова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР