Животновъди от цялата страна започнаха да се събират пред сградата

...
Животновъди от цялата страна започнаха да се събират пред сградата
Коментари Харесай

СТАВА СТРАШНО! Първата група протестиращи срещу избиването на животни заедно с журналиста Димитър Байрактаров вече е пред НС

Животновъди от цялата страна започнаха да се събират пред постройката на Народното събрание. Причината е безспорното противоречие с евтаназията на добитък. Причината за наложителното изтребване на животни е огнище на чума.

Начело на протестиращите е журналистът Димитър Байрактаров, който единствено преди час прикани от персоналния си профил във Facebook жителите да се причислят към демонстрацията. Ето какво написа той:

"Приятели, одеве разговарях с мой доста добър другар, който с група същински българи се намира в с.Голямо Шарково, където ръководещата тайфа желае да избие животните на хората. До този миг не са позволили да бъде убито нито едно животно! На място е дошъл и земеделския министър, само че не е показал нито едно доказателство за заболели от чума животни! В 17.00 часа АЗ ЩЕ БЪДА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА В ЗНАК НА ПОДКРЕПА НА ХОРАТА ОТ СТРАНДЖА И ПРОТЕСТ СРЕЩУ УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. РЕШЕНИЕТО МИ Е ЛИЧНО И КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ НАРОД ДА ЗАПОВЯДА. ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕМ НЕМИ СВИДЕТЕЛИ НА СЛУЧВАЩОТО съдебна експертиза!? "

Към момента три села – Шарково, Странджа и Болярово са под полицейска обсада, с цел да се обезпечи опция на ветеринари да избият всички животни в огнищата, даже и здравите.

Хората се заканват да не разрешат на ветеринарите за унищожат животните им. Питат и за какво няма предварителна защита против рисковите болести при животните.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР