Животновъди и земеделски производители от Благоевградско излязоха тази вечер на

...
Животновъди и земеделски производители от Благоевградско излязоха тази вечер на
Коментари Харесай

Животновъди и земеделски производители от Благоевградско излязоха на протест

Животновъди и аграрни производители от Благоевградско излязоха довечера на митинг. Искането им е да бъдат изплатени 100 % от финансовата помощ за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние от войната в Украйна, сподели пред публицисти Иван Чалъков от Съюза на животновъдите в България.

Протестът събра в Кресна животновъди и аграрни производители от региона на Симитли, Кресна, Петрич, Сандански и Гоце Делчев. За малко протестиращите блокираха основен път Е-79, като пресичаха пешеходната пътека на основния път в центъра на града.

 Снимка: БТА

Европейските страни към този момент получиха тези средства, до момента в който тук излезе известие, че ще бъдат изплатени една част в този момент и до края на година - остатъкът от парите, сподели още Иван Чакъков. Той добави, че средствата са нужни на ангажираните в селското стопанство сега с думите " вода се пие, когато си жаден, не когато умреш от жадност ".

 Снимка: БТА

Един от протестиращите довечера животновъди - Емил Лазаров, уточни че хората, ангажирани в бранша, към този момент изнемогват. Той описа пред публицисти, че отглежда към 60 месодайни крави, като работи на още две места, с цел да се оправи финансово. По думите му разноските му за животните са се нараснали двойно, а в случай че не получи финансовата помощ, ще успее да резервира стопанството си още най-вече две седмици.

Сред протестиращите имаше и аграрни производители от региона на Кресна. Божидар Христов, които се занимава със земеделие от 10 години, сподели, че с изключение на ниските ставки, които получават от страната, локалните хора се отхвърлят зеленчукопроизводство и поради неналичието на работна ръка и държавна помощ за задържане на служащите през зимните интервали.

Животновъдите и аграрни производители, които довечера се събраха в Кресна, споделиха, че ще продължат с митингите си, до момента в който настояванията им бъдат чути.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР