Животът ни отдавна е подчинен на технологиите и иновациите, и

...
Животът ни отдавна е подчинен на технологиите и иновациите, и
Коментари Харесай

На кое място се нарежда България в света по иновации през 2023 г.

Животът ни от дълго време е зависещ на технологиите и нововъведенията, и те са неизменима част от редица действия, които правим. В последните години големият прогрес на промишлеността докара до съвсем цялостното заменяне на човешкия фактор с доста сфери. И до момента в който за някои това е притеснително, други гледат с интерес към бъдещето и това, което ни чака в него.

Глобалният иновационен показател за 2023 година (GII) дава скъпа информация за иновационната активност в света и акцентира значимостта на вложенията в просвета и технологии за стабилно развиване в несигурната икономическа конюнктура. GII уголемява обичайните измервания на нововъведенията. Този метод регистрира по-широкия им набор в актуалния свят.

В подтекста на Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване от 2019 година GII е приет от Общото заседание на Организация на обединените нации за пример за премерване на нововъведенията. Изданието за 2023 година за световния иновационен показател (GII), оповестен от Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (), разкрива забавни иновационни трендове по света на фона на несигурната икономическа конюнктура.
 Снимка 636408

Той е формиран от богат набор данни, като включва 80 знака от интернационалните обществени и частни източници. GII показва класацията на най-иновативните стопански системи в света за 2023 година, като включва общо 132 страни и разпознава 100-те най-хубави клъстера за научни и софтуерни нововъведения.

Ето по какъв начин наподобява и топ 10:
10. Република Корея 9. Дания 8. Германия 7. Нидерландия 6. Финландия 5. Сингапур 4. Великобритания 3. Съединени американски щати 2. Швеция 1. Швейцария (Номер едно и за 2022 г.)
Що се отнася до България , тя попада в топ 50, като се подрежда на 38-мо място, незабавно след Унгария, Малайзия и Латвия. През 2021 и 2022 година родината ни е на 35-то място.

България заема най-високо място в категориите " Инфраструктура " (28-мо място), " Резултати от познания и технологии " и " Творчески резултати " (34-то), а се показва най-слабо в " Институции ", " Човешки капитал и научни проучвания " (66-то място), " Пазарна трудност " (60-то място) и " Бизнес трудност " (42-ро място).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР