Животът на тромпетиста Валентин Атанасов е отдаден на музиката и

...
Животът на тромпетиста Валентин Атанасов е отдаден на музиката и
Коментари Харесай

Тромпетистът Валентин Атанасов, който става уличен музикант по неволя

Животът на тромпетиста Валентин Атанасов е предан на музиката и децата. Младият и надарен актьор (като на магия) съумява да комбинира преподавателските си задължения в Fusion School с многочислените си участия и на сцена, и като махленски музикант.

Името му сигурно ви е познато от присъединяване му в няколко музикални обединения, на две от които е основател – джаз групировка Fusion Park и фънк групировка Funkilicious. Свирил е с Brazz ViliDJ и е част и от група Brass squad.



А поради опита си като професионален музикант, живописен началник и поради музикалното си обучение, Валентин Атанасов си е сложил за цел да обогати музикалната просвета, да доразвие музикалните гении и възторг на децата. 

Музиката става част от живота му още „ в детската градина ”. „ От 5-годишен ме гласяха за национално пеене и имам извоювани 2 фестивала на ранна възраст. Основнит ми инструмент тогава бе тамбура, само че се оказа че не е моят ”, споделя музикантът.

Любовта си към тромпета открива в юношеска възраст, когато стартира да свири в духовия оркестър на учебното заведение в  Добрич,  както и „ поради екскурзиите и другарска среда ”. Успешните му още тогава изяви в концертни зали, клубове и тържества водят до основаването на първия му брас бенд, с който обикаля цяла България в продължение на 7 години.

" До четвърти клас мечтаех да стана рапър, по-късно баскетболист, а в гимназията се замечтах да съм професионален музикант и до ден сегашен се боря тази фантазия да се развива все по-добре и по-сериозно ", споделя тромпетистът. 

За идното си присъединяване на Street Music Fest Валентин ни е подготвил „ джаз стандарти с подложки ”, а ето и какво описа за опита си като махленски актьор:

„ Започнах непредпазливо. Като студент в НМА имах финансови проблеми (като множеството студенти) и взехме решение с мой другар басист( Мартин Стоянов) да се пробваме да свирим на улицата. Не след дълго купих колона за озвучаване  на бас китарата и за пръв път излязохме в Южен парк и за наша изненада хората ни се изкефиха! ”



Успехът, страстта и зарядът на хората, които правят оценка изпълненията им, ги стимулират и още същата седмица, споделяйки на джем сешън с сътрудници от Академията за новата си „ случка ”, двамата бързо намират съидейници и групировката се разраства до 4-ма реализатори - бас китара, кахон, тромпет и тромбон.  " Изключително доста се забавлявахме пиейки бира лятно време в Южен парк и посвирвайки обичани джаз стандарти, а апропо ни пускаха и по някой лев ”, споделя още Валентин за първите си опити като махленски музикант. 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР