Животът на певицата Андрония Попова-Рони, която ни напусна без време,

...
Животът на певицата Андрония Попова-Рони, която ни напусна без време,
Коментари Харесай

IN MEMORIAM! Животът на певицата Андрония Попова-Рони – от България до „Малката Одеса“ в Ню Йорк и обратно


Животът на певицата Андрония Попова-Рони, която ни напусна без време, е цялостен с провокации, компликация и триумфи. Припомняме, че си отиде след боледуване на 44-годишна възраст, а новината оповестиха нейни близки.

През февруари тази година бе проведен благотворителен концерт в нейна поддръжка. В профила й в обществената мрежа другари на певицата й споделят последно довиждане.

 

 

 

Тя бе част от триото Sentimental Swingers и вокалистка на групите Nassecomix и Help Me Jones. С тях има няколко албума, последният от които е “Великани и джуджета ” на Nassecomix от 2016-а. Песните й озвучават нови български филми като “Източни пиеси ” и “Каръци ”.

В изявление за списание EVA споделя, че има вяра, че пеенето е тип магия, която може да ти докара благополучие или болежка. Изпитала го е на гърба си.

Две години тя прекарва в Щатите, където през 1997 година отпътува да учи джаз пеене. Няма пари да заплати цялата такса, макар че е спечелила стипендия за следването. За да я събере, работи в вманиачен американски темп в магазини, хотели и в казино в Атлантик Сити.

 

По някое време е преводачка и секретарка на съмнителна компания на руснаци от нюйоркския квартал „ Малката Одеса ”.

 

В един миг усеща, че с два часа сън дневно, откраднати в рейса на път от Ню Йорк за Атлантик Сити, стартира да вижда живота накриво, да се откъсва от тялото си. Малко преди да загуби себе си някъде из просторите на Америка, се връща в България.

Поклонението на Андрония Попова ще бъде в църквата " Свети Седмочисленици " в София в събота от 15 часа./ Pik.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР