Животът на милиони хора може да бъде спасен от набор

...
Животът на милиони хора може да бъде спасен от набор
Коментари Харесай

Експерти очакват, че нови ваксини ще спасят живота на милиони хора

Животът на милиони хора може да бъде избавен от набор от нови ваксини за редица болести, в това число ракови, оповестиха специалисти от английската фармацевтичната компания " Модерна ".

Водещата компания, основана в Кембридж, изрази убеденост, че първите дози против рак, сърдечносъдови и автоимунни болести ще бъдат подготвени до 2030 година.

Резултатите от проучванията на имунизациите са доста обнадеждаващи, по думите на специалистите, които споделят също, че бързият и огромен прогрес е реализиран с помощта на триумфа на към този момент основаната COVID ваксина.

Доктор Пол Бъртън, шеф на " Модерна ", съобщи за " Гардиън ", че е уверен, че компанията ще може да предложи лекуване за всички типове проблематични болести до пет години.

Фирмата, която сътвори една от сполучливите имунизациите против Коронавирус, създава ваксини против разнообразни типове злокачествени тумори.

Доктор Бъртън сподели още, че единствено с една инжекция хората ще могат да бъдат предпазвани против множествените респираторни инфекции.

Някои учени предизвестиха, че огромният прогрес в региона на имунизациите, реализиран в последно време, може елементарно да бъде прахосан, в случай че не се поддържа високо равнище на вложения в сектора, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР